Hlavní obsah

The Cutthroat Brothers jsou syroví i ve dvou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rockové kapely byly zpočátku čtyřčlenné, nanejvýš tříčlenné, alternativní White Stripes, The Detroit Cobras a The Von Bondies na konci devadesátých let a ještě před nimi američtí jazzcoroví Sabot však ukázali, že i ve dvou se dá vytvářet agresivní hudba. Potvrzují to i The Cutthroat Brothers, kteří vystoupí v sobotu v klubu 007 na Strahově.

Foto: Ladrogang

The Cutthroat Brothers

Článek

Duo, které se dalo dohromady v roce 2018, se pohybuje na pomezí garážového rocku, hard coru a špinavého rock´n´rollu. Kytarista Jason Cutthroat (Jason Harsin) nesklouzává ke zbytečné exhibici, i když sólovat umí, a šikovně využívá slide techniku a surfové postupy. Údernost dodává hudbě bubeník hardocorových Zeke Donny Paycheck, kterému nechybí důraz, protože hraje úsporně.

Skupině na loňském minialbu The King Is Dead a albu Devil In Berlin vypomáhá baskytarista Mike Watt známý z Minuteman a Firehose, který také dlouho působil v obnovených Stooges Iggyho Popa.

I bez něj je však kapela přesvědčivá, což ukazuje nejen studiová deska Taste For Evil, ale také živý záznam Live In Europe. Nekončí jen u přehrávání písní, ale motivy rozvíjí a improvizují.

Temná, energická a syrová hudba dobře ladí s hororovými texty. I když Cutthroat Brothers však zmiňují mezi spřízněnými kapelami především psychobillyové The Gun Club a The Cramps, jsou tu paralely i se Stooges nebo tvorbou Wayna Kramera z MC5 či s noisovými kapelami, jako jsou raní Sonic Youth nebo s drsnými australskými punk-bluesovými partami Once Upon A Time nebo The Birthday Party.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám