Hlavní obsah

Spoluautorka South Parku a Teamu America přichází s Hamletem 2

Novinky, Stanislav Dvořák

Na příznivce ulítlého filmového humoru je zaměřena crazy komedie Hamlet 2, která v těchto dnech vstupuje do amerických kin. Spoluautorka písní z celovečerního South Parku a také úspěšné politicky zaměřené parodie Team America se s režisérem Andrewem Flemingem pustila do muzikálu. Není třeba pochybovat o tom, že to bude opět pořádně úchylné, nicméně první recenze na CNN nebyla příliš lichotivá.

Článek

Hamlet 2 je příběhem nadšeného ale nepříliš talentovaného středoškolského učitele, který se snaží napsat a nacvičit pokračování k Hamletovi, aby zachránil dramatický kroužek.

Režisér Andrew Fleming, prý milovník muzikálů, napsal film a písničky společně s Pam Bradyovou, která stojí za řadou textů ze South Parku a Teamu America. "Protože jsem nikdy nepsal písničky, nevěděl jsem, jaká jsou pravidla. Nevěděli jsme, že se nemá psát o nechutných věcech," žertuje Fleming.

Fleming and Bradyová strávili nad scénářem Hamleta 2 pět let. Vtip by měl být v tom, že Steve Coogan a jeho studenti prezentují naprosto příšerné songy s dojemnou upřímností, naznačila Bradyová.

Rock Me Sexy Jesus

Ve filmu mají znít písně, které nesou názvy jako Rock Me Sexy Jesus nebo You're As Gay As the Day is Long, ve které se zpívá: "Jsi tak gay, jak je noc černá, jsi tak gay, jak je den dlouhý, jsi gay jako park s jednorožci."

Tvůrci odmítají, že by chtěli někoho urazit. "Prostě to přišlo samo od sebe, možná je to z frustrace, protože jsme viděli tolik muzikálů a snažíme se dělat něco, co by bylo opravdu legrační."

Film u nás zřejmě vyjde jen na DVD, v plánu premiér českých filmových distributorů na tento rok není.

Reklama

Výběr článků

Načítám