Hlavní obsah

Southpaw jsou zpět. Po deseti letech vydávají nový singl i album

Právo, jaš, kul

Pražská indierocková kapela Southpaw se po deseti letech vrací na scénu. A rovnou servíruje nové album s názvem I’m Really Gonna Miss These Songs When I’m Dead a také videoklip k singlu Head In The Clouds. Skupina prošla drobnými personálními změnami, v jednání jsou i koncerty.

Kapela Southpaw v klipu k písni Head In The CloudsVideo: X Production

 
Článek

„Hlavním důvodem k tomu, abychom se k sobě vrátili, byla čistě jenom láska k hudbě a emoci, kterou Southpaw přináší. Dělali jsme spolu hudbu jako duo hodně let, udělali spoustu songů a se Southpaw procestovali kus světa. To nám chybělo,“ komentuje comeback jedna z hlavních postav kapely, klávesák a skladatel Karel Havlíček.

Zpěvák a kytarista Jiří Burian dodává: „Deska vznikala skoro deset let, během kterých jsme si tu a tam posílali nápady a pracovali na nich. Za ty roky vznikla skoro tři alba a z nich jsme vybrali ty nejlepší písně.“

Foto: archiv kapely

Southpaw se vrátili v nové sestavě.

Deska I’m Really Gonna Miss These Songs When I’m Dead přináší jedenáct skladeb. „Ta deska je vlastně takovou naší best of kolekcí za těch deset roků. Tematicky je hodně o intimních věcech, jako jsou smrt a jiné životy tak, jak je vnímáme my. Tedy spíše spirituálně a optimisticky. Je to celkově hodně radostná a emotivní sbírka písní,“ říká s úsměvem Burian.

K prvnímu singlu Head In The Clouds muzikanti natočili videoklip. Natáčení probíhalo na dvou lokacích, v pražském Strojimportu a v lomu nedaleko hlavního města. Režie se ujali Givinar Kříž a Jordan Haj.

Kromě Buriana a Havlíčka dnes tvoří Southpaw další tři muzikanti. Na kytaru hraje Martyn Starý z WYFE, na baskytaru Jan Mišák z No Distance Paradise a na bicí Petr Hataš z The Switch.

Burian se kromě Southpaw věnuje hudební produkci, a hlavně projektu Kapitán Demo. Havlíček zase skládá filmovou a reklamní muziku a nedávno vydal své sólové instrumentální album Spoken.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám