Hlavní obsah

Sofia Coppolová chystá svůj první seriál

Právo, Kristýna Čtvrtlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká režisérka Sofia Coppolová připravuje svůj první televizní seriál. O projektu streamovací služby Apple TV+ informoval magazín The Hollywood Reporter.

Foto: ČTK

Sofia Coppolová momentálně točí film.

Článek

Minisérie v režii Coppolové bude vycházet z knižní předlohy The Custom of the Country (v češtině Místní zvyk) americké spisovatelky období tzv. pozlaceného věku Spojených států Edith Whartonové.

Titulní hrdinkou novely z roku 1913 je ambiciózní venkovská dívka Undine Spraggová, jež se touží začlenit do newyorské smetánky. Patřičný společenský status hodlá získat sňatky s dobře situovanými ženichy a následnými rozvody, které však nakonec vyústí v její zkázu.

„Undine Spraggová je má oblíbená literární anti-hrdinka. Jsem nadšená, že ji jako první přivedu na obrazovky,“ uvedla Coppolová, která je zároveň scenáristkou adaptace. Herecké obsazení zatím není známo.

O zpracování klasického díla se v minulosti pokusil například britský tvůrce Christopher Hamton (Nebezpečné známosti), postavu Undine měla ztvárnit Scarlett Johanssonová. Seriál ale nakonec nevznikl.

Coppolová aktuálně pracuje na dramatu On the Rocks, který by se do kinodistribuce měl dostat ještě letos. Dcera slavného režiséra Francise Forda Coppoly má na kontě šest celovečerních snímků. Dosud nejúspěšnějším je romance Ztraceno v překladu, za niž obdržela Oscara za nejlepší původní scénář.

Reklama

Výběr článků

Načítám