Hlavní obsah

Slash vysvětlil, proč nehraje písně Guns N’ Roses

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký kytarista Slash vydal před několika dny nové album. Nazval je 4 a natočil je opět se zpěvákem Mylesem Kennedym a kapelou The Conspirators. Momentálně je propagují na americkém turné, které potrvá do 26. března.

Foto: Milan Malíček , Právo

Myles Kennedy a Slash, silná rocková dvojka na pódiích i ve studiu

Článek

Na koncertech ale publikum marně čeká na písně ze Slashovy původní kapely Guns N’ Roses. V rozhovoru pro magazín Ultimate Classic Rock hudebník prozradil, proč to tak je.

Důvody jsou prosté. Vytvořil příliš mnoho sólových skladeb, než aby se mezi ně vešly ty staré. Navíc tvrdí, že kdo chce slyšet písničky Guns N’ Roses, může si zakoupit vstupenku na koncert té kapely. V současné době totiž existuje, a v její sestavě je i Slash.

„Musím přiznat, že mi po mém odchodu z Guns N’ Roses hraní písniček od této party opravdu chybělo. Když jsem začal hrát sólově, některé jsem do koncertního programu zařazoval. Ale poté, co jsem se se všemi svými kamarády z naší kapely Guns N’ Roses v roce 2016 vrátil, zjistil jsem, že to už s Mylesem a naší kapelou nemusíme dělat,“ vysvětlil.

Slash začal spolupracovat s Mylesem Kennedym a The Conspirators na albu Apocalyptic Love v roce 2012. Tenkrát netušil, že se někdy do sestavy Guns N’ Roses, kterou v roce 1997 opustil, vrátí. Nová kapela pro něj byla závanem jiné kvality, ale také příležitostí představit svou hudbu jinému publiku.

Poslední album začal s Kennedym a The Conspirators nahrávat loni v březnu v Nashvillu. S producentem Davem Cobbem měli plán. Chtěli nahrát nový materiál během deseti dnů, bez dodatečných oprav.

Kennedy však náhle onemocněl covidem-19 a všichni museli do karantény. Zůstali v jednom nashvillském bytě, který si pronajali přes platformu Airbnb.

„Byla to nezapomenutelná zkušenost. Chci říct, že to bylo skvělé, byl to jeden z nejzábavnějších nahrávacích zážitků mé kariéry. Výrazným aspektem toho bylo rovněž sblížení všech lidí v tvůrčím týmu, protože jsme spolu prošli covidem. Nakonec jsme album dokončili a nikdo se necítil poražený,“ řekl Slash magazínu Ultimate Classic Rock.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám