Hlavní obsah

Skvělý berlínský koncert Jamese Browna na DVD

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste nestihli pražský koncert Jamese Browna, nemusíte zoufat, na DVD totiž vyšla velice příjemná náhrada - záznam koncertu z Berlína, který se odehrál těsně před pádem slavné zdi v roce 1988.

Článek

Kmotr soulu byl na sklonku 80. let ještě v plné síle a objížděl svět se svou velkolepou doprovodnou kapelou a aktuálním hitem Living in America. Zhruba hodinový koncert sice nepatří k nejdelším, ale zato nechybí ani jediný zásadní hit.

I Feel Good, It´s Man´s World či Sex Machine si Brown odzpíval s gustem a zejména závěr koncertu je téměř strhující. V It´s Man´s World dává hlavní hvězda prostor i své vynikající vokalistce a pár minut spolu jamují. Je škoda, že její jméno se z ubohého bookletu, který neobsahuje prakticky žádné informace, nedozvíme.

Ačkoliv skalní fanoušci už zřejmě mají starší DVD Soul Survivor, obsahující množství dokumentárního materiálu, rozhodně bych doporučil spíše Live in Berlin. Soul Survivor bohužel trpí jedním z nejhorších zlozvyků, který se u hudebních DVD objevuje - přerušováním hudby mluveným slovem.

Hodiny povídání lidí z hudebního průmyslu nemůžou nikdy nahradit zážitek z výživného souvislého koncertu. Zvláště když má v tomto případě i docela dobrý zvuk, přestože ho natáčela východoněmecká televize.

James Brown: Live in Berlin

Universal Music 2005

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám