Hlavní obsah

Skupina Sendwitch hledí v písni a klipu Kruhy na partnerský vztah

Právo, jaš, kul

Kapela Sendwitch vydává novou skladbu i s klipem. Jmenuje se Kruhy, ohlašuje novou desku a zve na koncertní turné. Na Novinkách.cz má premiéru. Na otázky odpověděl kytarista a zpěvák Daniel Černý.

Klip kapely Sendwitch k písni KruhyVideo: archiv kapely

 
Článek

O čem je písnička a co vás inspirovalo k jejímu napsání?

K napsání nás inspiroval osobní pohled na partnerský vztah. Každý zná takové ty hezké začátky, které se postupem času mění na stereotyp, přetvářku, lži. Takhle se to točí stále dokola, respektive v kruhu.

Je to skladba z vaší první desky nebo je už nová?

Singl je jednou z posledních písní, které z připravované druhé desky zveřejníme. Album bychom chtěli na přelomu léta a podzimu 2020 vydat. Trošku víc jsme se teď zaměřili na moderní popový zvuk i aranže a doufáme v kladné ohlasy.

Kde se klip natáčel?

Videoklip jsme poprvé natáčeli v ateliéru a byla to naprostá svoboda. Nebojujete s počasím ani se světlem a jen si užíváte to, že tvoříte. K natáčení jsme využili filmový ateliér FZG v Klecanech, který navštěvuje mnoho známých tváří. Takže jsme byli rádi za tak profesionální přístup.

Kdo klip režíroval?

Zaúkolovali jsme našeho kamaráda Martina Kolembáře, který už s námi spolupracoval například na turné s Rybičkama 48. Se svou přítelkyní Péťou Schönbekovou, jež měla na starosti choreografii herce Pavla Plašila a herečky Verči Půlpánové, vytvořili příběh, který by měl všem ukázat, o čem vlastně písnička vypráví. Za zmínku stojí i to, že je to náš první videoklip na tzv. one take. Vše se musí vydařit bez jediného střihu. Obávám se, že bude i naším posledním, protože to bylo opravdu náročné, ale o to zábavnější.

Co teď kapela plánuje?

Společně s klipem ohlašujeme jarní S láskou Tour, kterou odehrajeme s písničkářem Láskou a kapelou Maniac. Díky spojení těchto spřátelených lidí vzniká zatím největší turné, které společně chystáme bez pomoci velké kapely.

Program S láskou Tour

13. 3. Benešov

14. 3. Loučeň

20. 3. Jindřichův Hradec

26. 3. Plzeň

27. 3. Hradec Králové

28. 3. Nový Jičín

29. 3. Brno

 3. 4. Mladá Boleslav

 4. 4. Liberec

10. 4. Praha

11. 4. Kolín

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám