Hlavní obsah

Skladba Má vlast s Vilmou Cibulkovou předznamenává nové album Michala Prokopa

Právo, jaš, kul

Nové album Michala Prokopa s názvem Mohlo by to bejt nebe vyjde 28. května. Vydavatelství Supraphon nyní zveřejňuje singl Má vlast, v jehož klipu hraje společně s Prokopem herečka Vilma Cibulková. Pokud to situace umožní, koncertní křest novinky proběhne na festivalu Krásný ztráty Live ve Všeticích (13. – 15. 8. 2021).

Michal Prokop v klipu k písni Má vlast.Video: Supraphon

 
Článek

„Textů, které reflektují současný stav společnosti, na albu cítím víc, ale tenhle společně s muzikou mi přišel jako nejlepší signál o tom, jaká ta deska vlastně je. A také jsem se radil s pár lidmi. Má vlast vyšla jako favorit, i když album je stylově, barevně i v náladách pestřejší,“ komentuje Prokop výběr prvního singlu, jehož text z pera básníka Jiřího Žáčka je nadčasový i aktuální.

Samotnou píseň pak skvěle akcentuje video, které je prvním oficiálním klipem Prokopa & Framus Five po dlouhých čtrnácti letech. Jeho režii si vzal na starost Michal Skořepa, který obsadil do hlavní role Vilmu Cibulkovou, jež se svého partu zhostila s nonšalancí.

„Když mi Michal Skořepa do telefonu vysvětloval námět na vizuální složku klipu, hned jsem pochopil, že jsem si vybral pro klip partnera, který ví, o co jde. Moc se mi to líbilo. Na Vilmu Cibulkovou jsme, pokud si pamatuji, přišli tak nějak společně, když jsme spolu probírali, jak by asi měla herečka vypadat, co by měla představovat. Michal mi nabídl ještě několik dalších tipů, nevěděli jsme, jestli by to Vilma vůbec vzala. Když jí zavolal, souhlasila prý okamžitě poté, co si tu píseň poslechla. My se spolu s Vilmou trochu znali z dřívějška, ale nikdy by mě nenapadlo, že spolu budeme takhle pracovat. Byla úžasná a jsem moc rád, že ten klip Michal natočil právě tak. Oba byli skvělí, oběma moc děkuji. Mají lví podíl na tom, jak klip dopadl,“ dodává Prokop.

Má vlast je jednou z celkem třinácti skladeb, které najdeme na albu s poetickým názvem a neméně poetickým obalem Mohlo by to bejt nebe.... To vyjde na 2LP, na CD včetně speciální podepsané limitky i v digitálních formátech téměř po deseti letech od předchozí řadovky Sto roků na cestě.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám