Hlavní obsah

Sinatra v teniskách. Jamie Cullum spojil pop, showmanství a jazz a míří do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák a klavírista Jamie Cullum, kterému se podařilo úspěšně skloubit stadionový pop s jazzem a je znám i z festivalu Colours of Ostrava, zahraje poprvé v Praze 12. května 2020 v novém prostoru O2 universum.

Foto: Aleš Honus , Právo

Jamie Cullum se stal miláčkem ostravského publika.

Článek

Jamie Cullum k nám zavítá v rámci turné k desce Taller, která vyšla letos v červnu.

„Nikdy jsem se nesnažil předstírat, že žijeme v padesátých letech. Žiji tady a teď. Mám rád Beyonce, Massive Attack, ale stejně tak Cheta Bakera nebo Franka Sinatru,” říká velký showman.

Hravý a kreativní Cullum si bere prvky všeho možného, co se v hudebních dějinách odehrálo, a vytváří z toho vlastní styl - Frank Sinatra, Cole Porter, Jimi Hendrix, Rihanna nebo White Stripes, vše se dá zpracovat.

Foto: Arts Marketing

Jamie Cullum

První album Heard It All Before si v roce 1999 zaplatil sám z půjčky. Komerční úspěch přišel až s alby Twentysomething a Catching Tales. Zatím posledním řadovým albem je Taller.

Jamie Cullum má rád i film a nahrál hudbu třeba ke snímkům Robinsonovi, Gran Torino a Bridget Jones: S rozumem v koncích nebo k mnoha televizním seriálům a dokumentům. Moderuje také svůj rozhlasový pořad na stanici BBC Radio 2.

Vstupenky na koncert v ceně od 990 do 2 490 Kč budou v prodeji od 13. září 2019 v 10.00 exkluzivně v síti Ticketmaster.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám