Hlavní obsah

Sexy směs soulu, reggae i funky. Přijedou Nneka či Xavier Rudd

Zpěvačka Nneka přijede od pražského Paláce Akropolis 18. března 2022. Sál rozhýbe sexy směskou afrických a západních vlivů.

NnekaVideo: Nneka

 
Článek

V Německu žijící africká rodačka Nneka nedělá čistou world music, namíchala velmi elegantně afro-beat, reggae, funky a soul s elektronickými vlivy. Mezi fanoušky zpěvačky patří i Gnarls Barkley a Lenny Kravitz. Ona sama má zase ráda afrického hudebníka Felu Kutiho nebo Boba Marleyho.

Poprvé o ní bylo slyšet v roce 2005, když vydali s DJem Farhotem první EP The Uncomfortable Truth. Fantastická byla hlavně deska No Longer at Ease z roku 2008, kde vyšel hit Heartbeat. Není divu, že pro ni znamenal průlom do mainstreamu a přinesl hodně nových fanoušků, protože zní dodnes skvěle. Později ho remixovali Chase & Status. Celkově vydala Nneka pět alb a během karantény fanoušky neustále zásobovala novými skladbami.

Foto: Rock for Churchill

Nneka

Už 13. října dorazí do Roxy australský písničkář Xavier Rudd. Nedávno vydal nový singl We Deserve to Dream, po kterém pojmenoval i celou tour.

„Minulý rok byl pro nás náročnější, než si vůbec zasloužíme. Přesto bychom se neměli vzdávat našich velkých snů. Mám pocit, že se obloha znovu vyjasňuje a lidé začínají přicházet na veselejší myšlenky. Chtěl bych být u toho, a proto vydávám nové album, doufám, že se společné potkáme na místech, kde ze sebe setřeseme všechno zlé. Tohle turné bude už proto velmi speciální,“ řekl Rudd.

Vstupenky jsou na webu fource.cz a portálech GoOut a Ticketmaster.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám