Hlavní obsah

Rolling Stones dobrovolně vrátili práva na Bitter Sweet Symphony, která vysoudili

Novinky, Stanislav Dvořák

Jeden z hitů devadesátých let, Bitter Sweet Symphony od Verve, paradoxně skupině Verve nic nevydělával, protože manažer Rolling Stones dokázal zařídit, aby peníze šly na konto Micka Jaggera a Keitha Richardse. Rozhodnutí soudu bylo ale nelogické a Stones práva velkoryse vrátili.

The VerveVideo: The Verve

 
Článek

Bitter Sweet Symphony obsahovala jeden sampl z The Last Time od Stones. Díky tomu autor Richard Ashcroft z Verve nedostal ani libru. Bývalý manažer Rolling Stones Allen Klein zařídil, aby šlo sto procent zisků slavné rockové dvojici, která ale s vysamplovaným smyčcovým motivem neměla vůbec nic společného.

Foto: Petr Horník, Právo

Koncertní událostí roku bylo vystoupení skupiny Rolling Stones v pražských Letňanech.

Výnos soudu byl velmi pochybný. Jagger a Richards nehráli na smyčcové nástroje, ani motiv nesložili. Také neměli nic společného s melodií a zpěvem v Bitter Sweet Symphony.

Foto: Profimedia.cz

Richard Ashcroft

Po letech se rozhoupali a práva na píseň dali zpět Ashcroftovi. Zpěvák to sám oznámil a uvedl, že to od nich „bylo skutečně milé a velkorysé“. V interview s BBC řekl, že proti Stones osobně nikdy nic neměl. „Vždycky to byla nejlepší rokenrolová skupina na světě,“ dodal.

Nezničitelný Mick Jagger s kapelou nadále chystá koncerty. Nedávno mu prý vyměnili srdeční chlopeň a je ve velmi dobré kondici. Pětasedmdesátiletý rocker sice zrušil na konci března koncerty v USA a Kanadě, ale v létě opět hodlá vyrazit na pódium.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám