Hlavní obsah

Robert Plant vydává druhou desku s Alison Kraussovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Robert Plant se vrátil ke spolupráci se zpěvačkou a houslistkou Alison Kraussovou. Právě vydali singl It Don’t Bother Me, který láká na jejich desku Raise the Roof, další společné dílo po čtrnácti letech. Vyjde 19. listopadu.

Robert Plant & Alison Krauss - It Don’t Bother Me

 
Článek

Bývalý frontman Led Zeppelin se v posledních letech stále více zajímá o folk a také world music. Spěje k akustičtějšímu zvuku a klidnějším rytmům.

Foto: Milan Malíček, Právo

Robert Plant

S bluegrassovou zpěvačkou známou hlavně v Americe vydal už v roce 2007 velmi povedenou a úspěšnou desku duetů Raising Sand, kterou produkoval v Nashvillu a Los Angeles brilantní T Bone Burnett. Písnička Gone Gone Gone (Done Moved On) získala cenu Grammy a celé album Raising Sand rovněž.

Foto: Profimedia.cz

Alison Kraussová

Přesto se pak věnoval jiným projektům a k další spolupráci obou umělců došlo až v roce 2020 – výsledkem je novinka It Don't Bother Me. Původně to byla píseň skotského folkaře z šedesátých let Berta Jansche. Vyšla na stejnojmenné desce v roce 1965. Většinu materiálu, včetně It Don't Bother Me, si zpěvák skládal sám.  Vystupoval až do roku 2011, kdy zemřel.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám