Hlavní obsah

Radek Banga o svých životních zkušenostech v klipu k písni Nepošli to dál

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radek Banga natočil videoklip k novému singlu Nepošli to dál, který předchází vydání jeho prvního sólového alba Věci jinak (na trhu se objeví 16. dubna) a memoárům (Ne)pošli to dál (vyjdou 15. dubna). Album i kniha jsou osobní zpovědí a tematicky s tím souvisí i nový klip, který vznikl v režii Radka Bangy. Na Novinkách.cz má premiéru.

Radek Banga v klipu k písni Nepošli to dálVideo: archiv umělce

 
Článek

O kameru se postaral Pavel Konopík ve spolupráci s Radkem Tupým. Vedle hlavního protagonisty si zahrál i Jan Nunvář a o kaskadérské kousky se postaral jeden z nejznámějších a nejsledovanějších českých youtuberů Tary, vlastním jménem Taras Povoroznyk, jenž se již mnoho let úspěšně zabývá parkourem.

Vizuální podobu klipu vlastně daly vzpomínky Radka Bangy. O nich je ostatně celá písnička. O svých životních zkušenostech ostatně přednáší v rámci svého preventivního programu Když chceš, tak to dokážeš! ve školách.

„Děti často slyší poprvé v životě někoho upřímně hovořit o domácím násilí a dalších složitějších vztahových věcech. Někdy je to emociální nálož. Stane se často, že se i někdo rozbrečí, když ho můj příběh zasáhne. Když se mi pak dítě svěří s tím, co má doma, i mne se to hluboce dotýká. Tolik rozumím jejich pocitům, protože jsem to zažil na vlastní kůži. Měl jsem dlouho dojem, že mě nemůže nic šokovat, protože jsem zažil opravdu šílené věci. Ale každý rok mě při mých přednáškách něco zvedne ze židle. Propastně různorodé sociální zázemí rodin je stále obrovský problém, obzvláště teď, v tomto těžkém období pandemie,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám