Hlavní obsah

Queen si stěžují na Trumpa. Sebral jim hit We are the champions

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbytek sestavy Queen, která v sedmdesátých letech s Freddiem Mercurym natočila megahit We are the champions, napsal stížnost na Donalda Trumpa, který v americké prezidentské kampani píseň použil proti jejich vůli.

Donald Trump použil na sjezdu republikánů hit skupiny Queen We are the ChampionsVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Republikáni si na svém sjezdu v pondělí pustili známý hit, když Donald Trump a jeho žena Melania vstoupili na pódium. Queen s Trumpem nesympatizují a tvrdí, že šlo o neautorizované užití díla proti jejich vůli.

„Jsme znechuceni opakovaným neautorizovaným užíváním této písničky i po žádosti, aby toho zanechali, kterou pan Trump a jeho kampaň zjevně ignoruje,” uvedli.

Související téma:

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Donald Trump

Republikáni namítli, že za We are the champions zaplatili poplatek. Jde spíše o otázku slušnosti, z právního hlediska jim zřejmě nic nehrozí. Trump má s hudbou dlouhodobě velký problém, protože ho nesnáší většina úspěšných muzikantů a stížnosti se jen sypou – distancovali se od něj Neil Young, The Rolling Stones, Adele či R.E.M.

Reklama

Výběr článků

Načítám