Hlavní obsah

První velký český festival vzdal rok 2021. Další vyčkávají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě v únoru tvrdily téměř všechny letní festivaly, hudební i filmové, že letos budou. Ve čtvrtek oznámil Metronome Prague, že není možné akci uspořádat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Diváci na Metronome Festivalu Prague.

Článek

„Po důkladném zvážení všech okolností souvisejících s probíhající pandemií covidu-19 přesouváme opět termín hudební akce Metronome Prague, a to na termín 23.–26. června příštího roku. Přestože se zvolna situace obrací k lepšímu, nedostatek času do původně plánovaného červnového termínu znemožňuje finalizaci prací na takto rozsáhlé akci,“ uvedli pořadatelé.

„Příští Metronome Prague tedy proběhne, a věříme, že s plnou parádou, 23.–26. června příštího roku. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Pro všechny trpělivé držitele vstupenek a v našich očích tak i podporovatele akce chystáme překvapení, se kterým vás seznámíme v průběhu dubna. V dubnu také znovu nastartujeme předprodej na ročník 2022.“

Beyoncé, Billie Eilish, H.E.R. Grammy zcela ovládly ženy

Kultura

Ostatní velké festivaly zatím vyčkávají, neruší se Colours of Ostrava, Rock for People, Votvírák ani karlovarský filmový festival. „Doufáme. Naděje umírá poslední. V tuto chvíli všechny hlavní kapely platí, nikdo neodřekl,“ potvrdil Novinkám za Colours of Ostrava Jiří Sedlák.

„Letošní, 55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se uskuteční ve dnech 20.–28. srpna 2021,“ uvedli začátkem března pořadatelé filmového svátku.

Reklama

Výběr článků

Načítám