Hlavní obsah

První Lvy z Benátek dostali Almodóvar a Andrewsová

Právo, Iva Přivřelová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benátky

Kdo se stane novým majitelem benátského Zlatého lva, se dozvíme v sobotu večer. Podle ohlasů má reálnou šanci i Václav Marhoul s Nabarveným ptáčetem. Dva Zlaté lvy se už ale na 76. benátském filmovém festivalu rozdaly. Jednoho si převzal španělský režisér Pedro Almodóvar, druhého britská herečka Julie Andrewsová.

Foto: Reuters, Reuters

Pedro Almodóvar s cenou.

Článek

„Na benátský festival mám moc hezké vzpomínky. V roce 1983 jsem tu zažil svůj mezinárodní debut s filmem Černá roucha, v roce 1989 jsem se sem vrátil s Ženami na pokraji nervového zhroucení. Tenhle lev bude mým mazlíčkem, spolu s mými dvěma kočkami,“ poděkoval Almodóvar festivalu.

Julie Andrewsová, oscarová hvězda klasických muzikálů Mary Poppins a Za zvuků hudby, věnovala na Lidu hodinu svého času setkání s fanoušky na tzv. Konverzacích, kde odpovídala na otázky a propagovala druhý díl své autobiografie Work Home.

„V ní popisuju, jaké to je natočit poprvé film. Nebo jaké jsem měla štěstí, že jsem vůbec uspěla. Když se tak stalo, bylo to jako útok, který by mě smetl, kdybych neměla dost zdravého rozumu,“ uvedla třiaosmdesátiletá legenda a vdova po režiséru Blaku Edwardsovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám