Hlavní obsah

Příběh R&B legendy Marvina Gaye natočí příští rok. Kravitzovi to nevyšlo

Pod hlavičkou Warner Bros se má příští rok konečně točit snímek o velké legendě R&B Marvinu Gayeovi. Po letech spekulací a problémů se projekt reálně rozjíždí.

Foto: Motown

Marvin Gaye

Článek

Film What’s Going On budou produkovat Dr. Dre, Jimmy Iovine a Andrew Lazar, režie se ujme Allen Hughes. Půjde o oficiální biografický příběh, který schválili dědicové slavného zpěváka z šedesátých let i jeho vydavatelství Motown.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lenny Kravitz v O2 areně.

Marvin Gaye byl superhvězda soulu a funky. Získal zkušenosti v kostelním sboru svého otce, měl fantastický feeling a hlas. Dopracoval se do kultovního labelu Motown, kde stanul vedle Stevieho Wondera či Diany Rossové. Jeho hity What’s Going On, Sexual Healing a hlavně Let’s Get It On řadí kritici dodnes mezi nejlepší nahrávky všech dob.

Gaye byl ale také narkoman, který měl časté konflikty se svým věřícím otcem. A ten ho v jedné potyčce v roce 1984 zastřelil.

Vývoj filmu byl tak obtížný, že už se zdálo, že nikdy nevznikne. Producenti i herci přicházeli a zase odcházeli, majitelé práv a umělci se hádali. O natočení příběhu Marvina Gaye měli zájem Cameron Crowe, James Gandolfini, F. Gary Gray, Scott Rudin nebo Julien Temple, který přišel s tím, že by hlavní roli měl dostat Lenny Kravitz. S tím nesouhlasil syn Marvina Gaye a projekt zkrachoval. V roce 2016 se ještě ozval zpěvák a herec Jamie Foxx, který měl v úmyslu natočit minisérii. Opět se to nepodařilo.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám