Hlavní obsah

Písničkář Rodan natočil duet s Američankou Isabellou Noel

S prvním singlem Gone se český písničkář Rodan na přelomu let 2020 a 2021 vyšvihl do hitparád. Teď to devatenáctiletý mladík s tváří kluka a vášní pro fotbal potvrzuje vydáním albového debutu Glasses Off, na němž v produkci Jana Čechtického (Ohm Square) s lehkostí, intimitou i jemnocitem balancuje mezi současným popem a indie folkem. K duetu I Just Lost A Friend si pozval Američanku Isabellu Noel.

Rodan a Isabella Noel v písni I Just Lost A FriendVideo: Supraphon

 
Článek

„Snažím se o co největší různorodost, protože to je podle mě to, co dělá hudbu krásnou, variace, způsoby a fantazie,“ přibližuje svůj napříč žánry rozkročený sound čerstvý maturant.

Ač se jeho debut vymyká obvyklým hudebním škatulkám, jeden jednotící prvek přeci jen má. Najdeme jej v samotném názvu Glasses Off, který ve volném překladu znamená „sundat/sundej brýle“. A právě to je podle zpěváka, který jako řada dalších začínajících hudebníků získával první ostruhy prostřednictvím pouličního hraní, pomyslná zastřešující myšlenka celého alba.

„Já sám brýle nosím skoro pořád a musím říct, že bych se bez nich neobešel. I přes to jsou ale momenty, kdy je sundávám. Hlavně při psaní písniček. Dělám to z důvodu, že drtivou většinu jich píšu o věcech, situacích či lidech, kteří ale doopravdy neexistují. K tomu, abych napsal písničku o něčem, co není, tak potřebuju naplno využít svoji fantazii. Brýle fungují jako mé spojení s reálným světem, od kterého se ale potřebuju odpoutat, abych se mohl přenést do světa vlastního, kde pak můžu tvořit,“ vysvětluje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám