Hlavní obsah

Píseň Zničená zem o vztahové válce ztvárnila Kateřina Marie Tichá s hercem Igorem Orozovičem

Právo, jaš, kul

Videoklip ke skladbě Zničená zem je druhým vizuálním počinem z debutové desky Sami, kterou zpěvačka a skladatelka Kateřina Marie Tichá vydává. Ke spolupráci na videoklipu pozvala člena souboru Národního divadla Igora Orozoviče. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Kateřina Marie Tichá v klipu k písni Zničená zem.Video: Universal Music

 
Článek

„Píseň Zničená zem je o chvíli ticha, kdy skončí boj a člověk si uvědomí, co kolem sebe vlastně napáchal. Je to o tom posledním momentu, kdy se obě strany rozhodují, co bude dál. Jestli budou o vztah a o lásku bojovat, nebo je čas odejít,“ říká Kateřina Marie Tichá, která pod vedením režiséra videoklipu Jonáše Lipa Červinky sehrála svou první opravdovou roli, ze které se podle jejích slov ještě pár dní po natáčení zotavovala.

Kateřina Marie Tichá tvrdí, že už dlouho chtěla takový videoklip natočit. Napadlo ji oslovit Igora Orozoviče, o kterém říká, že „je to aktuálně jeden z nejtalentovanějších mladých herců u nás”.

„Sama nejsem herečka a říkala jsem si, že když se mnou na place bude někdo, kdo bude velmi dobře vědět, co dělá, třeba ze mě také dostane nějaké to herectví,“ vysvětluje.

A tak Igora sama oslovila a skrze muziku ihned našli společnou řeč. Od režiséra Jonáše Lipa Červinky dostala nelehký úkol: vžít se do role někoho, kdo bojuje nejen o vztah, ale také se závislostí toho druhého.

Zničená zem je již pátou spoluprací Kateřiny a Červinky. „U předchozího videa Sami jsem si všimnul Kateřinina výrazového potenciálu. Proto jsem se nebál pustit i do takhle náročného tématu, jakým je závislost na alkoholu a fakt, jak ovlivňuje všechny kolem,“ komentuje režisér.

Album Sami vyjde v pátek 2. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám