Hlavní obsah

Petr Nárožný málem zmrznul na zámku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Jiří Vejdělek natáčel v zimních měsících několik týdnů v zámeckých interiérech svůj nejnovější film Poslední aristokratka. Zámky určené dnes především pro sezonní turistické prohlídky se dají v zimě jen těžko vytápět. Není tak divu, že se herec Petr Nárožný během natáčení vyjádřil, že nastálo by na zámku žít nemohl. Jsem zimomřivý, čím jsem starší, tím je to horší,“ říká Petr Nárožný.

Petr Nárožný a Dana Syslová o filmu Poslední aristokratkaVideo: Falcon

 
Článek

Režisér Jiří Vejdělek se však záměrně rozhodl točit tento film v reálných lokacích. „Chtěl jsem, aby Poslední aristokratka vypadala pravdivě. A také když máme takovou spoustu krásných památek, proč je neukázat. Ovšem to jsem si naběhl, zima byla na zámcích ukrutná. Topit se úplně nedá, aby to neponičilo nábytek nebo obrazy. Herci museli krýt pod kostýmy ještě několik zateplovacích vrstev. A i tak se jim často při mluvení srážela pára u úst. To i mně mrzl úsměv na rtech. Naposledy jsem takhle zimou herce trápil při Účastnících zájezdu, kdy jsem je hnal do moře, i když štáb na břehu přešlapoval v péřovkách,“ vzpomíná Vejdělek.

Foto: Falcon

Petr Nárožný s Danou Syslovou v Poslední aristokratce

Filmaři s natáčením začali v lednu na zámku Lemberk na Liberecku. Postupně pak točili i na zámcích Buchlovice, Rájec, Jaroslavice a Milotice na Moravě. Petr Nárožný s Danou Syslovou, kteří se ve filmu zajímají o koupi zámku, se s odstupem času ukrutné zimě, která je při natáčení sužovala, už jen smějí. „Takový zámek se snad ani celý vytopit nedá, leda při povodni,“ glosuje to Petr Nárožný s humorem sobě vlastním.

Poslední aristokratka vznikla podle stejnojmenné knihy Evžena Bočka, který jako kastelán žije na zámku Milotice, kde se film z velké části natáčel. Film vypráví příběh Čechoameričana Franka Kostky, který se svou ženou a dcerou přijíždí do Čech převzít své dávné rodové sídlo – zámek Kostka. Celovečerní komedii uvede do kin distribuční společnost Falcon už 24. října.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám