Hlavní obsah

Peter Gabriel, Queen, Erasure i Hana Zagorová na DVD

Právo, Jaroslav Špulák

Na tradičně živý vánoční trh je nasměrována řada nových i vzpomínkových hudebních DVD. Podepsáni jsou pod nimi čeští i zahraniční interpreti a vzájemně se předhánějí v tom, kolik minut a bonusů navíc divákům a posluchačům nabídnou.

Foto: archiv katedry financí EKF VŠB-TUO

O podmínky získání titulu CFA se zajímají čeští i zahraniční studenti Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava, kteří se vzdělávají v oboru Finance.

Článek

Bývalý zpěvák skupiny Genesis Peter Gabriel dal na kolekci Play The Videos (Warner Music) třiadvacet videoklipů. Nejstarší Solsbury Hill je z února 1977, z jeho debutové desky. Klipy dokumentují Gabrielovu vizuální proměnu a také to, jak obrovský herecký talent má. O vokálních a písničkových kvalitách netřeba pochybovat. V bonusové části jsou další raritní klipy a dokumenty o životě na turné.

Pozoruhodný koncert je zachycen na DVD Live With Melbourne Symphony Orchestra (Warner Music) amerického zpěváka Meat Loafa. První disk se sestřihem vrací ke dvěma letošním únorovým představením v Austrálii, při nichž zpěvák nabídl své kompozice v načechraném aranžmá dohlížejícího velkého hudebního tělesa. Na druhém disku je rozhovor s Meat Loafem, předkoncertní rituál, řada fotografií a komentáře k písním.

Muzikálová diva Sarah Brightmanová je zaměstnána turné ke své poslední desce Harem a na nosiči Live From Las Vegas (EMI) se k jednomu vystoupení vrací. Velkolepému, podotkněme. Je, pravda, kýčovité a vzhledem k unylosti řady skladeb nepatrně nudné. Současně ale precizně odvedené, detailně nazkoušené a solidně odzpívané.

Na vzpomínkových záznamech připomenou popoví Erasure svůj slavný manchesterský koncert ze srpna 1992 pod názvem The Tank, The Swan And The Balloon (EMI), vynikající britský zpěvák Joe Cocker nejlepší skladby na The Best Of Live (EMI) z koncertu v Dortmundu z roku 1992 a další popaři Pet Shop Boys show  Performace (EMI) z roku 1991, jejíž výpravy se ujali operní režisér David Fielding a choreograf Jacob Marley a ona proto připomíná extravagantní divadlo.

Rockové DVD křídlo prezentuje dvojdisková vzpomínka na skupinu Queen na záznamu Live At The Bowl (EMI) z roku 1982, uskutečněného v rámci turné k desce Hot Space, a také Jimmy Page a Robert Plant při vystoupení pro MTV v roce 1994. To dosud vyšlo jako No Quarter, Unledded (Warner Music) jen na videokazetě.

DVD domácích interpretů

Kompletní 2DVD Cesta ke štěstí (Supraphon) zpěvačky Hany Zagorové nabízí exkluzivní průřez jejími televizním i klipovým archívem. Nejstarší kousky spadají do konce šedesátých let, výrazně prezentovaná jsou osmdesátá léta a zcela poslední je zařazena nová videoverze písně Nápad.

Kolekci dvaceti videohitů nazvanou Láska je láska (EMI) předkládá Lucie Bílá. Nechybí na ní obrázky k písním Trouba, eSeMeS, Ave Maria či Jsi můj pán. Zpěvaččiny muzikálové choutky jsou odkryty v bonusové části, v níž se mj. nachází výběr z představení divadla Ta Fantastika Johanka z Arku.

Supraphon posílá na vánoční trh záznam koncertu k pětatřiceti letům skupiny Fešáci, jenž byl v pražské Lucerně zachycen letos v dubnu kamerami České televize. Vedle písniček z archívu skupiny pořad opentlili hosté v čele s Petrem Novotným, Františkem Nedvědem či Pavlem Zedníčkem. O zábavu tedy bylo postaráno.

Karvinská skupina Doga oslavila červnovým vystoupením na letošním festivalu Noc plná hvězd v Třinci patnáct let existence. Vedle celého koncertu je na DVD Love & History aneb Kurvastetady? (Open Media) všech deset videoklipů, které skupina zrealizovala, také rozhovory, fotogalerie a diskografie. Ze všech představených kolekcí je Doga rockově nejsyrovější.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám