Hlavní obsah

Peca rapuje o svém rodném městě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peca je rapper z východočeského Broumova. V roce 2011 byl spoluautorem hymny fotbalové Slavie Vždycky jsme s váma! Nyní složil a klipem opatřil písničku Bílá labuť. Právě ta je ve znaku jeho milovaného rodného města. Toho, které kandiduje na Evropské hlavní město kultury pro rok 2028.

Peca v klipu k písni Bílá labuťVideo: archiv umělce

 
Článek

„Přestože mám za sebou dlouhou osmiletou pauzu, napsal jsem už na osmdesát devadesát songů. Je v nich poměrně dost zmínek o Broumovu, ale vždycky to bylo spíš tak, že jsem se v textu zmínil, odkud pocházím a jak mám to místo rád. Vysloveně o městě je to ale má první skladba,“ vysvětlil Peca, jehož tvorbu lze sledovat třeba na Instagramu pod nickem @mcpecaofficial.

Hrdý Broumovák je odjakživa. Když si ho v roce 2009 pozvali do pořadu 5. element do TV Óčko, rapoval skladbu To jsem já, v níž svou „klubovou příslušnost“ jasně potvrdil. Kdekoli vystupuje, ke svému městu se hlásí.

„Na songu Bílá labuť jsem spolupracoval s DJ Fattem, který je pro mě tuzemskou žánrovou ikonou. Když jsme řešili výběr hudebního podkladu, dýchlo to na mě. Poslechl jsem si ten beat a cítil jsem z něho ten melancholický vztah, který se svým městem mám,“ vysvětlil Peca.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám