Hlavní obsah

Pandemie nakopla Petera Gabriela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák, skladatel, hudebník a bývalý člen skupiny Genesis Peter Gabriel nevydal nové album již jedenáct let. Vypadá to však, že se to brzy změní. Manu Katché, bubeník Gabrielovy doprovodné kapely, prozradil, a tím pádem potvrdil, že vzniká zcela nová deska. Vyjít by měla na konci letošního roku a má i pracovní název.

Foto: ČTK

Peter Gabriel

Článek

Rozhovor s Manuem Katchém vyšel v červnovém vydání magazínu L’Illustré. Říká v něm: „Dokončujeme naše nové album.“ Uvedl, že pracovní název je I/O, a dodal, že Gabrielovo turné se odehraje v roce 2023.

V říjnu 2021 řekl Gabriel italskému magazínu Specchio, že on a kapela pracovali ve studiu na sedmnácti písních deset dní. Natáčeli v Real World Studiu, které leží v britské obci Box a Gabriel je jeho majitelem. Na webu sdílel i fotky ze studia, na kterých jsou i zmiňovaný Katché, baskytarista Tony Levin a kytarista David Rhodes.

Rok předtím Gabriel řekl, že nebýt pandemie, album by vznikat nezačalo. „Jsem nadšený z toho, co se teď děje ve studiu. Omezení mě docela zpomalila, nemohli jsme tady mít Dickieho, mého inženýra. Mám ale dost písniček, které mě baví. Nahraji album, na které budu hrdý,“ řekl pro magazín Uncut.

Na otázku, zda to znamená, že můžeme očekávat nové album brzy, odpověděl: „Záleží na tom, jak definujete pojem brzy. Odpověď je ale ano, album bude.“

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám