Hlavní obsah

Pablo Dylan se vydal ve stopách dědy Boba

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pablo Dylan vydal před několika dny minialbum s názvem Solitude. Pokud vám jméno mladého amerického písničkáře připomíná jiného Dylana, máte pravdu. Tento vnuk Boba Dylana navazuje na rodinné hudební tradice. Ve svých vydaných písních se věnuje tématu pandemie koronaviru.

Foto: archiv umělce

Pablo Dylan vydal první ze tří minialb.

Článek

Tohoto tématu se dotkne zejména píseň All That Lasts, v níž Dylan zpívá o touze chránit své blízké v dobách nejistoty. Vzpomíná rovněž, jak fungoval „normální svět“.

Čtyřiadvacetiletý Pablo Dylan kombinuje folk a rock. Jeho hudba je též inspirována písněmi jeho legendárního dědečka. Jako teenager hledal osobitý zvuk a experimentoval s různými hudebními styly. Několik let vydával různé hudební projekty a spolupracoval jako producent s Erykah Badu, A$AP Rockym či Brentem Faiyazem.

Po nějaké době, rozhořčený skutečností, že na prodejních číslech záleží víc než na tom, aby se v dnešní době vyjádřil jako umělec, si dal od vydávání hudby pauzu a na dlouhou dobu se zavřel pouze do studia. Takto nicméně začala jeho cesta písničkáře.

Jak říká, Solitude vzniklo okamžitě poté, co se vrátil z turné a vstoupil do nového světa. „Jsou to i mé vzpomínky na to, jak svět fungoval dříve. Inspirovaly mě aktuální události a konec normality ve společnosti. A samozřejmě legendy ze světa blues,“ říká.

Solitude otevírá řadu tří minialb, která se zabývají současnými světovými událostmi, jakými jsou sociální nespravedlnost a zuřící pandemie.

„Tato alba jsou mou interpretací naší doby. První je úvahou o osamělosti a vzpomínkách na zašlé časy. Druhé se bude jmenovat Fortitude a bude vyprávět o obavách, síle, revoluci a také o tom, co se stane, když se vrátí obrazy z minulosti. Třetí ponese název Renaissance a bude o možném oživení společnosti, o oživení, které musí přijít,“ tvrdí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám