Hlavní obsah

Obnovení As I Lay Dying vystoupí ve Foru Karlín

Praha

Obnovená americká metalcorová kapela As I Lay Dying vystoupí v pátek v karlínském Foru na turné k letošní desce Shaped By Fire. Její kariéru v roce 2013 zastavilo, když byl její zpěvák Tim Lambesis zatčen a nakonec poslán do vězení za to, že si chtěl objednat vraždu manželky.

Foto: Obscure

As I Lay Dying

Článek

Skupina založená na začátku nového tisíciletí v San Diegu prorazila v roce 2008 se čtvrtým albem An Ocean Between Us, které se dostalo na osmé místo žebříčku Billboardu a její píseň Nothing Left byla nominovaná na cenu Grammy. O tři roky později své kvality kapela potvrdila na desce The Powerless Rise.

Stihla ještě vydal jejího následovníka Awakened, jenomže v kapele už panovalo napětí a Lambesis se rozhodl založit projekt Pyrithion s kytaristou Allegaeon Ryanem Glisanem, s nímž však vydal jen EP The Burden of Sorrow.

V květnu 2013 byl Lambesis zadržen policií, protože se pokusil najmout vraha, který by zabil jeho ženu, se kterou se rozváděl. Najatým však byl policista, takže zpěvák putoval do vazby. Kapela okamžitě poté přerušila činnost.

Zpěvák oceňované kapely jde před soud, měl si objednat vraždu manželky

Amerika

Lambesis v únoru 2014 přiznal vinu. Současně uvedl, že ztratil víru v Boha. As I Lay Dying se označovali, i když se se vyhýbali označení bílý nebo křesťanský metal a v textech se neobjevují křesťanská témata.

Zpěvák byl v roce 2014 odsouzen na šest let. Zbylí členové As I Lay Dying mezitím založili kapelu Wovenwar zaměřenou více na hard rock, ve které zpíval Shane Bay ze skupiny Sleeper.

Když byl Lambesis v prosinci 2016 předčasně propuštěn, pokusil se kapelu obnovit, ale bylo to obtížné, část bývalých členů to nechtěla a změnila to až veřejná omluva zpěváka. V roce 2018 As I Lay Dying zveřejnili nové video My Own Grave a oznámili, že vyrážejí na turné, některé sály a festivaly však odmítly skupinu nechat vystoupit. Větší turné proto koná až letos na podzim k nové desce Shaped By Fire. V jeho rámci vystoupí skupina v pátek v Praze ze Foru Karlín, které bude upravené do komornější podoby.

Před hlavními hvězdami vystoupí Chelsea Grin, Unearth a Fit For A King.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám