Hlavní obsah

Nové knihy: Tara Burton, Antony Cummis, Robin Cook, Nicholas Spark a další

Právo, Jaroslav Špulák

Ve druhém letošním týdnu se na trh dostaly i knihy od výrazných zahraničních autorů, z nichž někteří jsou již mezi českými čtenáři oblíbení za svá dříve přeložená díla. Autory novinek jsou Tara Burton, Antony Cummis, Robin Cook, Nicholas Spark a další.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Tara Isabella Burton: Společenský tvor

Tara Isabella Burtonová napsala bohémský příběh z prostředí New Yorku. Hlavní hrdinka Luisa se v něm snaží přežít. Má několik špatně placených zaměstnání, bydlí v podnájmu a chce být spisovatelka. Jednoho dne však potká Lavinii, která má všechno – krásu, peníze, šaty, přátele a úžasný byt. A její život se začne měnit.

Vendeta, 336 stran, 399 Kč

Obal knihy

Antony Cummins: Tradiční Japonsko - Tajemství ze samurajských břehů

Než se Japonsko v roce 1635 cizincům na více než dvě stě let oficiálně uzavřelo, vznikla řada unikátních a donedávna neznámých svědectví západních cestovatelů. Antony Cummins odkrývá historii země s pomocí nově probádaných dokumentů z dob samurajů. Analyzuje i staré mýty a pověsti, čímž vzniká vhled do mysli země.

Universum, 240 stran, 299 Kč

Obal knihy

Nicholas Spark: Spřízněná duše

Hope Andersonová prožívá těžké období a rozhodne se strávit týden na rodinné chatě v Severní Karolíně, aby připravila dům na prodej. Bere si tak i čas na to, aby se zamyslela nad svou budoucností. V tu chvíli míří do Severní Karolíny také Tru Walls, kterému přišel dopis od jeho údajného otce, jenž by právě tady měl žít. Jejich cesty se následně spojí.

Ikar, 312 stran, 299 Kč

Obal knihy

Robin Cook: Pandemie

V newyorském metru znenadání zkolabuje neznámá, na první pohled zdravá a mladá žena. Hned po příjezdu do nemocnice umře. Pro doktora Jacka Stapletona je její případ strašidelnou připomínkou chřipkové pandemie v roce 1918. Případu se ujme a zjištěné skutečnosti jej zavedou k lidem zabývajícím se genetickou modifikací.

Kalibr, 416 stran, 399 Kč

Obal knihy

Alexandra Bajnarová: Černobíle

Černobíle je román o tom, že i jednoduché situace mohou mít složité řešení a obyčejné věci se nás mohou neobyčejně dotýkat. Je také o boji několika lidí s předsudky a dalekosáhlými důsledky zdánlivě bezvýznamných incidentů.

Ikar, 192 stran, 259 Kč

Obal knihy

Jan Hanč: Zanechané listy

Literární dílo Jana Hanče vyšlo v nakladatelství Torst pod názvy Události a Dodatečné události. Ty nezahrnuly jeho literární dílo celé. Stranou zůstaly drobné příležitostné texty, značný počet dopisů a též Hančovy fotografie a koláže. Těm je věnován nový soubor, závěrečný svazek třídílného vydání Hančova díla.

Torst, 488 stran, 444 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám