Hlavní obsah

Nové knihy: Noortová, Schreiberová a Medková

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když děti pátrají v počítači svých rodičů, může tam na ně čekat nepříjemné překvapení. Stejně jako na patnáctiletou Lies v knize Toxická láska. Anebo se můžeme dočkat pádu až na dno, ze kterého nám pomůže člověk, od kterého bychom to nečekali, stejně jako v románu Tisíce metrů ode dna. Případně zabředneme do problémů s gamblerstvím jako hlavní hrdinka publikace Cesta do blikajícího pekla. A navrch ještě v aktuální nabídce najdeme knihu o záhadách planety Mars.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Sara Pabornová: Med z bodláčí

Léto 1955: Do rodinného penzionu se nastěhuje mladý nadějný sochař Bo a sedmnáctiletá Veronika prožívá první velkou lásku.

Léto 2019: Novinářka a expertka na partnerské vztahy Ebba si po veřejném skandálu vydělává na živobytí hlavně tvorbou křížovek. Ve volných chvílích však navštěvuje poloostrov Bjäre, kde zpovídá osmdesátiletou ženu – jenže ta Ebbě vypráví poněkud jiný příběh, než čekala... Příběh o mladé lásce, která nevyšla. Osudy těchto dvou žen jsou vzájemně propojené a postupně vznikající přátelství pomalu boří generační hranice.

Ikar, 304 stran, 359 Kč

Obal knihy

Jasmin Schreiberová: Tisíce metrů ode dna

Paula toho k životu moc nepotřebuje: domov, trochu peněz na jídlo, a hlavně malého bratra Tima, kterého miluje nade všechno na světě. Pak ale dojde k hrozné nehodě, jejíž následky ji uvrhnou do hluboké deprese.

Z beznadějného stavu ji dostane teprve Helmut, starý mrzout, s nímž se náhodně seznámí při noční návštěvě hřbitova a který jí paradoxně vlije do žil novou chuť do života. Nakonec se Paula, Helmut a jeho fenka Judy společně vydávají na dobrodružnou cestu, která je oba vede k sebepoznání.

Ikar, 208 stran, 299 Kč

Obal knihy

Hartwig Hausdorf: Záhady Marsu-Závod k rudé planetě

Na dlouhou pouť k Marsu se v červenci 2020 vydaly hned tři sondy. Náš blízký vesmírný soused je totiž stejně jako dřív se všemi svými záhadami a tajemstvími stále ve středu pozornosti.

Na dlouhou pouť k Marsu se v červenci 2020 vydaly hned tři sondy. Náš blízký vesmírný soused je totiž stejně jako dřív se všemi svými záhadami a tajemstvími stále ve středu pozornosti. Dnes už je jisté, že v dřívějších dobách byl Mars opravdovou „planetou života“, s moři, řekami a jezery. Zdá se, že na jeho povrchu se tyčí záhadné stavby, které nevytvořila ruka přírody. Rovery prozkoumávající Mars dodnes registrují neobvyklé světelné jevy...

Zničila kdysi život a civilizaci na „rudé planetě“ atomová katastrofa nesmírných rozměrů – nebo je tam nahoře někdo přítomen dodnes...? Indicie se množí…

Pragma, 200 stran, 299 Kč

Obal knihy

Helen H. Durrantová: Další oběť

U manchesterského kanálu je nalezeno spálené a utýrané tělo mladého muže. Brzy se ukáže, že ho zabil krutý sériový vrah, kterému se daří vodit policii za nos. Brutální vraždy pokračují, a vyšetřování navíc zkomplikuje studentka, která se znala s první obětí. Případ dostane na starosti vrchní inspektorka Rachel Kingová, rozvedená matka dvou dcer. Rachel má ovšem tajemství, s nímž se nemůže svěřit ani svému nejlepšímu příteli: podezření totiž směřuje k její životní lásce, k dobře známému zločinci, který se nedávno vrátil do jejího života.

Moba, 264 stran, 294 Kč

Obal knihy

Ann Grangerrová: Prvotřídní vražda

Když inspektor Ben Ross jedné sobotní noci koncem října 1867 kráčí domů, Londýn halí neproniknutelná nažloutlá mlha. Než se ráno zvedne, leží v Green Parku zavražděná žena. Allegra Benedictová byla krásná italská manželka obchodníka s uměním. Ale co dělala odpoledne v Londýně a proč jen pár hodin před svou smrtí prodávala brož v nákupní pasáži Burlington Arcade? Existuje nějaká spojitost mezi zavražděnou a charismatickým knězem Joshuou Fawcettem? A kdo – nebo co – je Říční přízrak, který za mlhavých nocí loví prostitutky pracující na břehu řeky?

Moba, 320 stran, 312 kč

Obal knihy

Šárka Medková: Cesta do blikajícího pekla

Do Mileny byste to nikdy neřekli. Když po práci vyzvedává svého syna v kostýmku bankovní úřednice nebo když vaří večeři, přemýšlí přitom jen nad záminkou, jak zmizet z domu. Jak rychle utéct do světa, který ji polapil. Nikdy by vás nenapadlo, že je gamblerka. Ve svém příběhu Milena vypráví, jak se problémy s gamblerstvím stále víc vsakují do rodinného i pracovního života.

Pointa, 152 stran, 279 Kč

Obal knihy

Saskia Noortová: Toxická láska

Patnáctiletá Lies se jednoho dne probudí s neodbytným pocitem, že se její matce Jetě něco přihodilo. V noci odešla z domu a nevzala si s sebou kabelku ani telefon. Lies moc dobře ví, že by je matka nikdy neopustila. Nevěří ani otcově verzi, že mamka trpí depresí a utekla, protože se nevyrovnala s rozvodem. S tím se ale potýká především Lies, jelikož otcovu novou partnerku, krásnou a mladou Lauru, nemůže vystát. Lies, která věří, že svou mamku zná nejlépe ze všech, objeví v jejím počítači stopu po úplně neznámé stránce své matky – její účet na seznamce. Podle jména muže, s nímž matka komunikovala, najde i soubor s deníkovými záznamy o jejich milostném vztahu. Podaří se jí odhalit totožnost tajemného muže, na němž si její maminka psycholožka vytvořila prapodivnou závislost?

Metafora, 272 stran, 299 Kč

Obal knihy

Monika Hodáčová: Milena Černá - Dobří lidé drží svět

MUDr. Milena Černá (1942–2021) pracovala jako lékařka na kožní klinice v Praze, mezi její blízké přátele patřila Olga Havlová a řada dalších osobností z disentu, které mimo jiné ošetřovala v době normalizace a získala přezdívku „lékařka chartistů“. Po listopadové revoluci byla zvolena do zastupitelstva hlavního města Prahy, kde pracovala jako předsedkyně sociální komise. Vahou své osobnosti se zásadně zasloužila o oblast sociální, zdravotní, vzdělávací a podporu a ochranu lidských práv. Podílela se na založení Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, jehož úkolem je podporovat neziskové organizace v oblasti zdravotní a sociální, a ředitelkou této nadace byla dvacet let. Knižní bilanční rozhovor dokumentaristky Moniky Hodáčové opisuje životní oblouk Mileny Černé od dětství a studia přes pracovní kariéru až ke vzpomínkám na situace a osobnosti, které zásadně ovlivnily její život.

Galén, 237 stran, 350 Kč

Obal knihy

Glendy Vanderahová: Kde se les dotýká hvězd

Joanna si v rámci vědeckého výzkumu pronajme chatu v horách, aby mohla pozorovat hnízdění ptáků. Jednoho dne jí do cesty přijde děvčátko v pyžámku, které tvrdí, že pochází ze vzdálené galaxie.

Říká si Ursa a tvrdí, že přišla ze vzdálené galaxie, aby žila mezi lidmi, dokud se nestane svědkem pěti zázraků. Joanna se obává, že dítě uteklo z domova, a jen váhavě souhlasí, aby na čas zůstalo u ní. Mezitím chce zjistit, odkud Ursa je a zda se tam může bezpečně vrátit. Při řešení této záhady se s prosbou o pomoc obrátí na souseda, samotářského a uzavřeného Gabriela Nashe.

Jota, 360 stran, 398 Kč

Obal knihy

Ellie Midwoodová: Houslistka z Osvětimi

Román o životě slavné rakouské houslistky Almy Rosé V Osvětimi je každý den bojem o přežití. Alma má na ruce modrým inkoustem vytetované číslo 50381 a odtržená od svých milovaných je spolu s tisíci dalšími namačkaná v labyrintu ostnatých drátů. Každý den tu mizí lidé a nikdo je už nikdy nespatří.

Tragická realita nemůže být vzdálenější Almině předchozímu životu. Jako uznávaná houslistka uchvacovala své publikum, když se ale v Evropě začali roztahovat nacisté, nemohla ji zachránit žádná sláva světa.

Jota, 368 stran, 398 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám