Hlavní obsah

Nové knihy na tento týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pultech mezi knižními tituly najdeme tento týden hned dvě knihy zpracované podle scénářů, jednu podle stejnojmenného filmu Sametoví vrazi a druhou podle seriálu Hop nebo trop.

Foto: Adéla Čuříková

Zakladatelka Centra fetální medicíny a lékařské genetiky doc. MUDr. Ishraq Dhaifalah

Článek

Soňa Štroblová a Jiří Svoboda: Sametoví vrazi

Kniha přibližuje Orlické vraždy, k nimž došlo v první polovině devadesátých let minulého století. Bývají hodnoceny jako jeden z nejzávažnějších a nejděsivějších případů české kriminalistiky. Kauza chladnokrevných zločinců, kteří své oběti "pohřbívali" v plechových sudech na dně Orlické přehrady, zaskočila veřejnost svou obludností a cynickým rozměrem. Podle knihy byl natočen stejnojmenný film, který bude uveden do kin koncem ledna.

Knižní klub, váz.

Eva a Ivo Pelantovi: HOP nebo TROP

Humoristická knížka je napsaná podle stejnojmenné televizní minisérie manželů Pelantových s Ivanou Chýlkovou v hlavní roli. Rozvedená Bára Dušková měla na krku dvě děti a čtyřicítku. K jejímu překvapení zapadla do party povedených přátel, kteří spolu jezdí na lyže, na vodu, na kola a potřebují si zvyšovat hladinu adrenalinu. Pro všechny je to hop nebo trop, vždycky se dá přece začít znova a na lásku není nikdy pozdě.

Mladá fronta, váz., 260 stran, 249 Kč

Martin P. Edwards: Sherlock Holmes na cestách

Desáté pokračování případů Sherlocka Holmese, které Conan Doyle sice inspiroval, ale sám už nenapsal. Ve Watsonově pozůstalosti byly objeveny záznamy nového druhu. Zásluhy A. C. D. jsou nepopiratelné, ukazuje se však, že mu jeho uměřenost výrazu a cit pro míru věcí nedovolily, aby uveřejnil i případy vpravdě senzační. Měl své důvody, proč Holmesovy příběhy tak důsledně odlišoval od dobrodružství Toma Sharka či Leóna Cliftona, ač to byli téměř jeho současníci a profesionální kolegové.

Jota, váz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám