Hlavní obsah

Nové knihy: Lambert, Reibauerová a Parsons

Právo, Jan Šída

V červnu 1944 se spojenecká vojska vylodila v Normandii a otevřela druhou frontu. Vzpomínky téměř stoletého pamětníka na tyto události přináší kniha Každý z nás byl hrdinou. V nabídce najdeme také průvodce po Jizerských horách, publikaci-rozhovor s epidemiologem o virech a bakteriích i příběh věhlasného mága Johanna Faustuse. A navrch ještě gangsterku od Tonyho Parsonse Posedlost.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Ashley Audrainová: Druhá tvář

Hlavní hrdinka vždycky věděla, že ženy v její rodině by neměly být matky. Den narození dcery Violet měl být tím nejhezčím dnem jejího života. Když ji ale poprvé držela v náručí, věděla, že je něco špatně. Podle manžela si jen něco namlouvala. Něco se však pokazilo. Kniha vypráví o posedlosti a nejhlubších obavách matky, jež by měla své dítě milovat.

Obal knihy

Oliver Pötzsch: Mistr

Zlatavý podzim roku 1518 končí. Uplynulo šest let od doby, kdy věhlasný mág Johann Georg Faustus uprchl z Norimberka. Společně se svým pomocníkem Karlem Wagnerem a schovankou Markétkou putuje jako žádaný mastičkář a astrolog po Německé říši. Johann však cítí, že je to jenom klid před bouří – jeho úhlavní nepřítel Tonio ještě není poražen. Hluboko ve svém nitru ví, že se zlo vrátí a znovu po něm vztáhne ruku.

Obal knihy

Vladimír Soukup, Petr David: Jizerské hory známé i neznámé 

Jizerské hory jsou rájem vnímavých tuláků i okouzlených výletníků, kteří přicházejí v každou roční dobu – v čase nastupujícího léta za rozkvetlými upolíny na Jizerku, na podzim za nádherou zlatě zbarveného listí bukových lesů a v zimě na běžkách do nekonečných bílých stop. Není náhoda, že právě tady se koná slavná Jizerská padesátka.

Obal knihy

Tony Parsons: Posedlost

Mysleli si, že unášejí milenku jednoho z nejmocnějších londýnských gangsterů. Jenže unesli špatnou ženu. A tím se dostali do křížku se špatným detektivem. Pátrání po pohřešované ženě detektiva Maxe Wolfa zavede z legendárního Černého muzea v Novém Scotland Yardu do pozlátkem se třpytících sídel profesionálních zločinců, laciných striptýzových klubů, do tajných doupat sexuálních neřestí – až k nepopsatelně temným hříchům spáchaným před celými desítkami let.

Obal knihy

Martina Riebauerová, Petr Smejkal: Síla viru - Kronika jedné epidemie

Rozhovor s hlavním epidemiologem IKEM o skrytých silách virů a bakterií. Pouhým okem je nevidíme, ale ovlivňují nás zcela zásadně. Řeč je o virech a bakteriích, které jsou základem života na Zemi. Kdy jsou pro nás nebezpečné a kdy naopak prospěšné? Knižní rozhovor novinářky Martiny Riebauerové s hlavním epidemiologem IKEM Petrem Smejkalem pojednává o velkých epidemiích dějin i chování lidí během nich.

Obal knihy

Jim DeFelice, Ray Lambert: Každý z nás byl hrdinou 

Pozoruhodné paměti jednoho z přímých účastníků vylodění v Normandii. Před pětasedmdesáti lety byl Ray Lambert, tehdy třiadvacetiletý armádní medik, v první vlně při vylodění na pláži Omaha v Normandii. Jako téměř stoletý nám předložil jedny z nejpozoruhodnějších pamětí současnosti, neuvěřitelné vzpomínky na jeho roli vojenského zdravotníka za druhé světové války, jenž riskoval vlastní život, aby zachránil hrdiny Dne D.

Obal knihy

Aleš Holaň: Agent Samantha Parksová

Po první válce s nepřátelskou mimozemskou civilizací byla na základě mírové dohody vytvořena neutrální zóna. Tu hlídá vojenská základna na planetě Helon 2, která se ale odmlčela. Organizace, jejímž úkolem je zajišťovat pořádek mimo Zemi, proto vysílá svého nejlepšího agenta Samanthu Parksovou na misi. Jejím úkolem je vyhledat záhadného vědce, který by mohl v hrozící válce pomoci.

Obal knihy

Kateřina Brabcová: Sopka

Vysvobození princezny Violet z rukou únosců by pro Etiena a Jeffa znamenalo vyhlídku na lepší život. Jejich šance na úspěch nejsou malé. Jeff má totiž magickou schopnost, která mu umožňuje přenášet se do cizích těl. Proč si ale nechávat princeznu, když je tenhle kluk mnohem zajímavější kořist? Záchranná výprava se tak změní v léčku. Podaří se Etienovi, Violet a Casey najít ztracený národ Sopečných lidí, který jako jediný může Jeffovi pomoct?

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám