Hlavní obsah

Nové knihy: Jůzlová, Liška a Svěrák

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestovat sice nemůžeme, a zřejmě ještě dlouho nebudeme, takže se lze vydat na cesty aspoň díky lexikonu Toulky Pojizeřím. Pobavit se můžeme také u povídkové knihy čerstvého oslavence Zdeňka Svěráka, případně i poučit u publikace věnované kriminalistické vědě balistice.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Kamila van de Venterová: Lexikon kouzel pro děti i dospělé

Kniha obsahuje známé i méně známé zábavné fyzikální pokusy doplněné o 25 vtipných zaříkadel. Jsou určena ke společnému kouzlení dětí, které zaříkávají, a dospělých, kteří pokusy provádějí. Připravte si kouzelnické pomůcky, čarodějnický kostým, a můžete začít. Ale pozor, jen správné načasování dodá kouzlu věrohodnost.

Obal knihy

Martina Málková: Pérka, drátky, kolečka

Mína Mašlová je uznávaná herečka, která úspěšně vzdoruje útokům věku i podstatně mladších hereček. Její manžel právě dokončil divadelní hru s hlavní rolí psanou Míně na tělo. Jenže během příprav na velkolepý profesní i osobní triumf se začínají objevovat pochybnosti.

Obal knihy

Deborah Harknessová: Syn času

Na bojištích americké revoluce se Matthew de Clermont setkává s Marcusem MacNeilem, vojenským lékařem z Massachusetts, a to v době politického probuzení, kdy se zdá, že svět stojí na prahu lepší budoucnosti. Skok do současné Paříže, kde se Phoebe Taylorová, zaměstnankyně aukční síně Sotheby’s, do níž se Marcus zamiloval, chystá na vlastní cestu k nesmrtelnosti. Oba zjistí, že úskalí čekající na člověka, který se chce stát upírem, jsou stejně zrádná jako v osmnáctém století. Kniha vypráví příběh vášnivé lásky, a zároveň zkoumá i sílu tradice a možností nejen změny, ale přímo revoluce.

Obal knihy

Jana Jůzlová: Toulky Pojizeřím

Jednotlivé kapitoly knihy popisují pamětihodnosti různorodých měst na Jizeře (Semily, Železný Brod, Turnov, Mnichovo Hradiště, Bakov nad Jizerou, Kosmonosy, Mladá Boleslav, Benátky nad Jizerou) a nabízejí konkrétní trasy pro výlety malebnou krajinou či tipy na další fascinující lokality. Výlety jsou určené především pěším turistům, ale nechybí ani informace pro cyklisty.

Kniha tematicky, uspořádáním a stylem navazuje na předchozí autorčinu publikaci Toulky Polabím.

Obal knihy

Přemysl Liška: Dobrodružství kriminalistické balistiky

Strhující příběh jedné z nejstarších a nejvýznamnějších kriminalistických věd. Kniha na pomezí literatury faktu a naučné literatury pojednává o historii kriminalistické identifikace (ztotožnění) zbraní podle stop na vystřelených nábojnicích a střelách – jednoho z nejvýznamnějších samostatných oborů moderní kriminalistické techniky.

Obal knihy

Zdeněk Svěrák: A jedna báseň

Inspirací pro povídky Zdeňka Svěráka je život sám a kdokoli z nás se mohl v životě dostat do stejné situace jako jejich hrdinové. Bonusem knihy je báseň, která nečekaně předpovídá budoucnost českého národa, a navíc v jedné povídce mohou jen sami čtenáři odhalit pachatele trestného činu.

Obal knihy

Martin Nesměrák: Každému jeho hřivnu

Na hradě Landštejně je za záhadných okolností zavražděn hradní písař. Podezření padne na kupce, který spolu se svým doprovodem v podhradí přenocoval a hned za úsvitu spěšně odjel. Adalrik ze Sichelbachu, jeden z velitelů hradní posádky, se za kupcem vypraví, aby jej vyslechl. Sám kupec se však stane obětí přepadení a Adalrik, který se stane náhodným svědkem, je těžce raněn. Vražedných útoků přibývá, navíc se množí přepady eskort s královými penězi.

Obal knihy

Bernhard Schlink: Barvy loučení

Knihu tvoří devět povídek, jejichž tématem jsou závažné události nebo momenty ve vztazích, které mají původ v minulosti, ale vyjdou na povrch až po letech. Teprve tehdy nastává rozloučení buď přímo s dotyčným člověkem, nebo s vlastní mylnou představou o něm. Někdy nás loučení hluboce zasáhne. A někdy nás i osvobodí.

Obal knihy

Rebecca Serleová: Za pět let

Dannie je špičková manhattanská právnička. Její nejlepší kamarádka Bella je její pravý opak – divoká bohémka, která se každý týden zamiluje do někoho jiného.

V den naplánovaných zásnub se Dannie zdá zvláštní a velmi živý sen. Vidí se v jiném bytě o pět let později – a s úplně jiným mužem.

Obal knihy

Julie Clark: Poslední let

Claire má dokonalý život. Je vdaná za potomka z prominentní rodiny, bydlí v nádherném domě, její dny ladně a bezchybně plynou a její budoucnost se zdá příznivá. Jenže ve skutečnosti nic není takové, jak to na první pohled vypadá. Její zdánlivě dokonalý manžel je výbušný jako jeho slibná politická kariéra a nechává Claire sledovat, aby měl jistotu, že žije tak, jak podle něj žít má. Netuší však, že Claire už měsíce plánuje své zmizení.

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám