Hlavní obsah

Nové knihy: Hvížďala, Kocáb, Fryč, Miketa i Hak

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pestrá směs témat i žánrů. Vzpomínky Michaela Kocába na listopad a dobu poté. Hvížďalovy rozhovory s Jiřím Suchým v uplynulých třiceti letech. Připomínka letů na Měsíc i současných vesmírných aktivit světa, včetně českých vědců. Romány ze současné doby i z historie. A nový komiks.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Karel Hvížďala:

Jiří Suchý & Tingltangl: 3 a ½ rozhovoru

Jiří Suchý je ukázkou vůle, pracovitosti, kreativity i smyslu pro humor. V osmaosmdesáti letech vystupuje stále v divadle, které založil před šedesáti lety. Autor nabízí rozhovory dělané v průběhu třiceti let. Nejen o něm a divadle, ale i o Werichovi, umění a životě.

Galén, 553 strany, 490 Kč

Obal knihy

Michael Kocáb:

Vabank: 1989-1991 Sametová revoluce – Odsun sovětských vojsk

Autor popisuje všechna zásadní jednání s komunistickými vládci, s generalitou čs. i sovětské armády, se sovětskou stranou včetně zástupců KGB, která vedl či se jich účastnil za iniciativu MOST nebo Občanské fórum. Autobiografický text působí trochu jako politický thriller.

Universum, 592 strany, 499 Kč

Obal knihy

Karel Fryč:

Šmuky po baronce z Levetzow

Novela sjednocuje dvojí příběh lásky. Jednoho milostného vztahu z těch nejproslulejších a jednoho milostného vztahu takzvaně obyčejného. Jaký je však mezi nimi rozdíl? Ulrika von Levetzow a Johann Wolfgang Goethe, hydroložka Doris Lévecová a redaktor Libor Výmarský.

Cattacan,152 strany, 249 Kč

Obal knihy

Kamil Miketa:

Vůně Měsíce

Připomínka padesáti let od přistání člověka na Měsíci, včetně dosud nepublikovaných fotografií NASA. A také špičkových českých technologií, které se připravují ke startu na Mars i vstříc asteroidům Didymos a Didymoon, aby provedly první řízenou srážku s meteoritem v dějinách v rámci unikátního projektu NASA: Mise planetární obrany Země.

Mladá fronta, 264 strany, 349 Kč

Obal knihy

Pavel Hak:

Warax

Majitel velkého zbrojařského koncernu Ed Ted Warax přemýšlí v hektickém centru finanční čtvrti megapole o podobách moderní války. Skupina nelegálních přistěhovalců se v poušti dostává k pohraniční zdi. Člověk označený kódem FD 21 bojuje v krajině zničené katastrofou o přežití…

Milan Hodek, přeložil Zdeněk Huml, 172 stran, 220 Kč

Obal knihy

Daniele Steelová:

V pravý čas

Poté, co malou Alexandru Winslowovou opustila v sedmi letech matka, zůstala sama s otcem. Útočištěm se jí stává četba a netrvá dlouho a sama začíná psát vlastní příběhy. Na vysoké škole vydává první román, ale pod mužským pseudonymem. Úspěch na sebe nenechá dlouho čekat, daň za něj je však vysoká.

Ikar, 320 stran, 299 Kč

Obal knihy

Steve Robinson:

Smrtící hry

Stejně jako Taytův předchozí případ, v němž nalezl kořeny svého původu, je i ten nejnovější pro obtloustlého genealoga velmi osobní. Musí se vypořádat se sériovým vrahem a zároveň genealogickým géniem, který má jediný cíl: Jeffersona Tayta. Na rozdíl od předchozích knih, jež se odehrávaly zejména v Británii, jde o USA, konkrétně Washington D.C.

Mystery Press, přeložila Kateřina Niklová, 320 stran, 299 Kč

Obal knihy

Petra Oulíková:

Marie Terezie vévodkyně Savojská a české země

Kolektivní monografie o působení Marie Terezie vévodkyně Savojské (1694—1772) na středočeských panstvích. V Kostelci nad Černými Lesy se vdávala, téměř každoročně pobývala na zámku ve Škvorci. Situaci změnila smrt manžela Tomáše Emanuela vévody Savojsko-carignanského roku 1729.

Nakladatelství Lidové noviny, 264 strany, 289 Kč

Obal knihy

Hana Whittonová:

Sága rodu Reissových

Antonín Mikuláš Reiss se poté, co uprchl před napoleonskými vojsky z Porýní, usadil v Rožmitálu pod Třemšínem. Stal se zakladatelem rodu, který se zapsal do převratného dění 19. století. Dramatické osudy sester Reissových i jejich obrozeneckých současníků přibližují skutečné osobnosti a události našich dějin a čtou se jedním dechem.

Ikar, 264 strany, 279 Kč

Obal knihy

Simon Scarrow:

Římská krev

Na východním okraji římské říše vzrůstají nepokoje a prefekt Cato s centurionem Macronem musí čelit novému nebezpečí. Kroky, které v touze po pomstě podniká místní král, mohou ohrozit rozsáhlá římská území a pověst o římské neporazitelnosti, ale také tisíce životů…

BB art, přeložil Jaroslav Žerávek, 344 strany, 349 Kč

Obal knihy

Paddy Ashdown:

Nein! Spiknutí proti Hitlerovi 1935 – 1944

Příběhy lidí, kteří stáli na samém vrcholu Hitlerova Německa a snažili se nejprve předejít 2. světové válce a po jejím vypuknutí neúnavně pracovali na sabotáži Vůdcova vítězství. Od roku 1943 vynakládali členové těchto skupin úsilí na to, aby Německo uzavřelo se západními mocnostmi mír. Konec války by zajistil, že východní Evropa nespadne do sovětského područí.

Metafora, 400 stran, 499 Kč

Obal knihy

Scott Snyder:

Temné noci – Metal

Temný rytíř odhalil jedno zapomenuté tajemství. Tajemství, které může zničit samotné základy vesmíru DC. Jeden z největších batmanovských příběhů, který u nás kdy vyšel. Stojí za ním populární dvojice Scott Snyder a Greg Capullo (Batman: Soví tribunál, Batman: Smrt rodiny), které napříč celou řadou komiksových sérií DC vypomohla řada dalších autorů.

Crew, přeložila Kateřina Tichá, 236 stran, 749 Kč

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám