Hlavní obsah

Nové knihy: Holasová, Kotleta a Gott

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K nedožitým 82. narozeninám věčného Zlatého slavíka Karla Gotta vyšla autobiografie, ve které Mistr popisuje své životní osudy. Kromě ní čekají na čtenáře detektivní romány, publikace žánru fantasy, ale i audiokniha ve stylu krimi noir.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Karel Gott: Má cesta za štěstím

Publikace obsahuje zhruba 1800 fotografií a jiných obrazových a dokumentačních materiálů, z nichž mnohé dosud nebyly zveřejněny. Karel Gott se na sklonku hvězdné kariéry rozhodl zrekapitulovat svůj výjimečný životní příběh – napsat vlastní autobiografii. Knihu dokončil ještě za svého života a intenzivně též pracoval na obrazové dokumentaci až do posledních dnů.

Karel Gott Agency, 696 stran, 1229 Kč

Obal knihy

Mieko Kawakami: Prsa a vajíčka

Po celosvětovém úspěchu románu se k českým čtenářům poprvé dostává příběh, který vypráví nejen o etických dilematech a rozčarováních, rodinných poutech a rozkolech, ale také o (ne)porozumění vlastnímu tělu, jeho potřebám a smyslu. Pro Středoevropana to je také osvěžující příběh z exotického Japonska, kde se relaxuje v karaoke barech a chodí se do veřejných lázní, v dusivém vedru se popíjí saké a přitom se vzpomíná na dětství prožité v chudinské čtvrti přístavního městečka.

Odeon, 544 stran, 599 Kč

Obal knihy

Victor Methos: Vrahova žena

Před čtrnácti lety byl manžel Jessiky Yardleyové odsouzen za několik brutálních vražd. Stálo ji spoustu úsilí si po tom všem se svou dcerou dát život zase dohromady a teď je uznávanou právničkou. Jenže když kdosi začne znovu zabíjet a provedením vražd kopíruje styl jejího bývalého muže, její děsivá noční můra se znovu probudí.

Kalibr, 368 stran, 359 Kč

Obal knihy

Oldřich Sobotka: Vražedné léto

Katka nemá nic, smrtí sestry o všechno přišla. Regina má naopak všechno, ale stále jí něco chybí. Obě chtějí potrestat viníky. Katka vymyslí odvážný plán a infiltruje se do rodiny dvou bratrů, brněnských finančních magnátů, jimž převrátí život naruby. Regina zase rozehraje hru na kočku a na myš. Obě se tak dostanou do kolotoče intrik a zrad, který už se nedá zastavit...

Kalibr, 344 stran, 329 Kč

Obal knihy

Julia Quinnová: Bridgertonovi – Nevhodný návrh

Sophii Beckettové se nikdy ani nesnilo, že se jí podaří vklouznout na vyhlášený maškarní ples lady Bridgertonové, natož se tam seznámit s „krásným princem“. Přestože je dcerou hraběte, zlá nevlastní matka ji coby nemanželského potomka odsoudila do role služebné a zachází s ní jako s otrokyní. Teď se však Sophie v náruči šaramantního a pohledného Benedicta Bridgertona cítí přímo pohádkově. Bohužel s vědomím, že až odbije půlnoc, kouzlo vyprchá...

Ikar, 320 stran, 299 Kč

Obal knihy

Jitka Holasová: Chyť bizona!

Téměř sedmiletý Samík se vydává do světa a diví se: Proč se do přírody odhazují odpadky? Proč se o telefonní budky už nikdo nestará? A proč se večer máma s tátou místo čtení pohádky občas zapomenou u smartphonů? Rodičům se však tyhle svítící cihličky jednoho dne omylem roztříští a Samík dostane nápad: co kdyby zkusila celá rodina pár týdnů přežít bez nich?

Pointa, 104 stran, 299 Kč

Obal knihy

František Kotleta: Underground

Praha City je šťastné město. Deset milionů obyvatel zde přežívá díky výdobytkům moderních technologií, zatímco zbytek Evropy se propadl do chaosu. Nikdo nepochybuje, že je to pravda, tvrdí to přece City News! Jenže Petr Vachten ty sr...y ignoruje. Přišel o nohu ve válce s Poláky, a když hořela Ostrava, v CN hlásili, že jeho divize táhne na Krakov. Ale ta válka už nikoho nezajímá. Stejně jako Ostrava. Protože Praha City je šťastné město. Jen v něm nějak snadno umírají lidé, kteří si to nemyslí.

Epocha, 312 stran, 299 Kč

Obal knihy

Niklas Natt och Dag: 1794 – Tři růže

V děsuplném krimi noir se sice pachatel najde dřív, než bývá zvykem, leč o dost těžší bude vymyslet, jak se mu dostat na kobylku. Pátrání lemované bludišti, bludy a obludnostmi se sleje ve stoku šeredností vyhřezlých snad přímo z pláten Hieronyma Bosche. Vždyť choré mysli je především sám Stockholm, blázinec a hrob všech nadějí, hluboce imunní vůči všemu osvícenskému. Studené město mostů nemá nejmenší zájem vytvářet je i mezi lidmi, a tak zůstává semeništěm marasmu překrytého upoceným pozlátkem. Text čte herec Daniel Bambas.

OneHotBook, 15:16 hodin, 449 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám