Hlavní obsah

Nové knihy: Hlaváčová, DeCurtis a Foglar

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nabídce knih tohoto týdne najdeme publikaci, kterou napsala dálková plavkyně Hlaváčová, posmrtnou biografii rockového kytaristy Lou Reeda či detektivní román Nikdy, ve které je hlavní hrdinkou nevidomá policistka. A navrch ještě audioknihu Boj o první místo od Jaroslava Foglara.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Yvette Tulip Hlaváčová: Odsouzená talentem

Lidé ze všech oblastí života často hledají způsob, jak změnit karty, co jim byly rozdány. Usilují o to, aby šli po jiné cestě, než která jim byla nalinkována jejich nejbližšími. Jak lze dosáhnout úspěchu, ale přitom neztratit sebe sama? A kde byste měli začít, pokud chcete vydláždit svou vlastní cestu k úspěchu a spokojenosti? Nejen těmito otázkami se zabývá veleúspěšná česká dálková plavkyně Yvette Tulip Hlaváčová, držitelka řady rekordů a ocenění.

Brána, 152 stran, 198 Kč

Obal knihy

Anthony de Curtis: Lou Reed

Tento životopis vznikal až po Reedově smrti v roce 2013, má tedy oproti starším biografiím jednu velkou výhodu: možnost zachytit celý umělcův život až do smrti. Další nezpochybnitelnou výhodou je autorem přiznané dlouholeté přátelství s Lou Reedem. Autor tedy ve své knize může nabídnout komplexní pohled na tuto bezpochyby výraznou osobnost.

Universum, 536 stran, 479 Kč

Obal knihy

Andreas Pflüger: Nikdy

Jenny Aaronová je policistka obdařená překvapivými schopnostmi. A je nevidomá. Táhne ji to zpět do tajné speciální jednotky, jejíž příslušnicí bývala. Vyhovoval jí život plný adrenalinu. Uprostřed úvah ji zastihne nečekaná zpráva: její největší nepřítel jí odkázal obrovské jmění. Dědictví si ale musí vyzvednout v Marrákeši. A právě tam ji čeká peklo. Jenny se bude muset postavit děsivější skutečnosti, než by si dokázala představit.

Kalibr, 496 stran, 449 kč

Obal knihy

Červená Propiska: 100 perliček pro (ne)milovníky češtiny

Seznamte se jednoduchou a zábavnou formou se stovkou nejčastějších pravopisných a gramatických chyb, které Češi dělají. Tato kniha není žádná výkladová mluvnice ani slovník – je určena všem, ať žákům druhého stupně základních škol, kteří krásy jazyka teprve objevují, nebo těm, kteří nechtějí chybovat a stále hledají lásku k naší mateřštině.

Universum, 160 stran, 259 Kč

Obal knihy

Jack Rennert: Ivan Lendl: Alfons Mucha

Publikace vychází u příležitosti výstavy Ivan Lendl: Alfons Mucha v Praze. Obsahuje nově zhotovené vysoce kvalitní barevné reprodukce všech exponátů jeho sbírky a více než 100 přípravných kreseb, skic a tisků, jež umožňují nahlédnout do Muchovy umělecké kuchyně. Obzvlášť zajímavých je i 25 fotografií dokumentujících Muchovo pařížské období. Šíří záběru a dokumentační hodnotou se jedná o zcela ojedinělé dílo přibližující významné etapy tvorby Alfonse Muchy.

Slovart, 320 stran, 499Kč

Obal knihy

Michael Haag: Templáři, fakta a mýty

Stručný, ale informativní přehled prochází mnoha staletími: informuje, co o Šalomounově chrámu říká Bible, pak se vydává do římských, islámských a křižáckých dob. Další život templářství se točí okolo svobodného zednářství a konspiračních fantazií alternativních historiků a romanopisců, které lze jen těžko vzájemně odlišit. Kniha je určena neakademickému publiku, přesto je to srozumitelné a zároveň seriózně vědecké pojednání o fascinujícím námětu.

Slovart, 368 stran, 369 Kč

Obal knihy

Jaroslav Foglar: Boj o první místo

Třináctiletého Petra čeká poslední ročník základní školy. Jenže po prázdninách tam vládnou nové pořádky. Nepsaným vůdcem třídy se stal zákeřný frajírek Ruda, který své obdivovatele využívá, aby utlačoval slabší kluky. Petr je snad jediný, kdo odhalil jeho falešnou tvář a zlou povahu. Když však začne chodit do skautského oddílu, pozná úplně jiný svět. Pomůžou Petrovi nově nabyté hodnoty nalézt sebe samého a porazit třídního rivala? Text čte herec Vojta Kotek.

Albatros Media, 3 hodiny 56 minut, 268 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám