Hlavní obsah

Nové knihy: Gottschalková, Scurati a Csicsely

Právo, Jan Šída

Hokej patří u nás k nejpopulárnějším sportům. Tudíž by mohl tuzemského čtenáře v aktuální nabídce knih zaujmout komiksový příběh kdysi nejlepšího hokejisty světa Jaromíra Jágra. Dále stojí určitě za pozornost román o malířce Fridě Kahlo (její výstava probíhá právě v Galerii hlavního města Prahy), dokumentární publikace o italském diktátorovi Mussolinim či dětský atlas zvířat. A navíc ještě první samostatný výbor z díla grafika a kolážisty TMBK alias Tomáše Břínka.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Dirk Husemann: Dobrodruh z Paříže

Paříž 1851, v továrně na romány Alexandra Dumase píše čtyřicet zaměstnanců oblíbená pokračování Tří mušketýrů a Hraběte Monte Christa. V nejnovějším díle je však mezi řádky něco shnilého, protože je prošpikované státním tajemstvím. Aby Dumas zachránil svou pověst, musí se spojit zrovna se svou největší kritičkou, německou učitelkou Annou Mollovou, která ho udala kvůli příliš nevázaným textům. A tak jejich dobrodružná cesta po Evropě začíná.

Brána, 392 stran, 449 Kč

Obal knihy

Theo Addair, Martina D. Antonín, Alžběta Bílková, Radek Blažek, Hugo Hartman, Eva a Klára Pospíšilovy, Karolína Skácelová, Sára Vůchová, Michael Walter, Sam Xabyssus, Lucie Zelinková: Všechny barvy duhy

Jedenáct českých autorů, jedenáct young adult povídek o odvaze, přátelství, prvních láskách i síle a odhodlání být skutečně sám sebou. Stejně jako má duha obrovské množství barev, i v této knize najdete pestrý výběr povídek: od temných přes hořkosladké až po sladce zamilované.

YOLI, 248 stran, 349 Kč

Obal knihy

Maren Gottschalková: Frida nespoutaná 

Zářivá, charismatická, velkolepá – právě tak se uvedla Frida Kahlo, když přijela v roce 1938 do New Yorku. Její turbulentní manželství s proslulým Diegem Riverou je v krizi, ale Frida si hodlá život v metropoli a vše, co nabízí, užít plnými doušky. Poutavý a emocemi prostoupený román čtenářům prozradí, co stálo za vznikem některých Fridiných nejznámějších obrazů, a přiblíží jim dopodrobna proces její tvorby. Líčí rovněž silné pouto Fridy k rodnému Mexiku.

Metafora, 320 stran, 312 Kč

Obal knihy

TMBK: TMBOOK

První samostatný výbor z díla grafika a autora koláží, komentujících současné dění tady u nás v Českolandu, Tomáše Břínka alias TMBK, který má vzácně vyrovnaný vztah s celou politickou scénou, s vládou i opozicí, s pravicí i levicí. Nenávidí ho svorně úplně všichni

Listen, 344 stran, 444 Kč

Obal knihy

Camille Aubray: Kmotry

Filomena je bystrá a vynalézavá Italka s nelehkým dětstvím, která se v čase druhé světové války přijíždí provdat za Maria, benjamínka rodiny.  Amie, krásná a snivá Francouzka ze státu New York, se zamiluje do nejstaršího z bratrů Johnnyho a s jeho pomocí unikne hrubiánskému manželovi. Lucy, nezdolná irská zdravotní sestra, odejde z přísně vedené svobodárny a provdá se za Frankieho, živočišného prostředního syna. A jediná dcera v rodině, oslňující Petrina, absolvovala s vyznamenáním Barnard College, ačkoli skrývá trauma, které málem způsobilo rodinný skandál.

Metafora, 440 stran, 449 Kč

Obal knihy

Kateřina Kuranova: NAŠE – Kuchařka, která spojuje

Chvíle, kdy si spolu sednete ke stolu, naservírujete všem jejich oblíbená jídla, povídáte si a čas příjemně plyne... to jsou neopakovatelné okamžiky, na které rodina i přátelé rádi vzpomínají. Foodblogerka, máma a nadšená hostitelka Kateřina Kuranova se rozhodla sepsat přes 90 receptů, které vám dokážou u stolu vykouzlit okamžitý úsměv na tváři a pocit blaha v žaludku

Esence, 248 stran, 399 Kč

Obal knihy

Radkin Honzák: Můj rodný blázinec

Čtivý a vtipný knižní rozhovor, v němž publicistka Daniela Brůhová zpovídá nestora české psychiatrie. A představuje ho tak, jak ho ještě neznáte. Kniha plná dosud nepublikovaných příhod a postřehů je rozhodně čtením, při kterém se občas budete smát nahlas. Honzákův příběh je ale i poutavou kronikou 20. a začátku 21. století. A také inspirací, jak dobře žít i v nejistých časech a jak čelit překážkám s elánem a humorem.

Bílá pole, 160 stran, 250 Kč

Obal knihy

Lukáš Csicsely: Jágr, legenda

Zajímavý komiks je na jedné straně příběhem legendárního hokejisty, od jeho narození až po konec angažmá v Pittsburghu. Ale je také akčním vyprávěním o rytíři, který nosí místo brnění hokejovou výzbroj a jeho cesta nevede za svatým grálem, ale Stanley Cupem.

65. POLE, 160 stran, 498 Kč

Obal knihy

Jennifer Robsonová: Šaty pro královnu

Třeskutá zima roku 1947 byla jednou z nejkrutějších, jaké poválečný Londýn zažil, a tak je oznámení o zasnoubení princezny Alžběty a poručíka Philipa Mountbattena radostnou zprávou pro celý národ. Ann a Miriam mají to štěstí pracovat přímo na princezniných svatebních šatech. Tato jedinečná příležitost by mohla změnit celý jejich život. O více než půl století později objeví torontská novinářka Heather v pozůstalosti své babičky fotografii se slavnou výtvarnicí Miriam Dassinovou a několik nádherných výšivek, o nichž nikdy neslyšela. K jejímu úžasu odpovídají vyšívané aplikace zdobení na svatebních šatech královny Alžběty II. a Heather se nestačí divit.

Moba, 400 stran, 319 Kč

Obal knihy

Eliška Svobodová: Patlas zvířat

Mnoho zvířat má ve svých názvech skryté významy, které s nimi takřka nesouvisí. Autorka v ilustracích a textech význam těchto slov zveličuje, rozvíjí a často dohání až k absurditě. A tak se stane, že známí tvorové náhle získávají úplně odlišnou podobu. Patlas zvířat je knížkou zábavnou i naučnou, oddychovou i motivující ke vzdělávání. Najdete v něm informace pravdivé i smyšlené, vážné i humorné. Zaručeně rozesměje všechny, kteří se nebrání hře s asociacemi, mnohoznačnými slovy a prolínání skutečnosti s fantazií.

Pointa, 72 stran, 246 Kč

Obal knihy

Milan Zygmunt: Fotografujeme ptáky

Milan Zygmunt se ve své nové knize podělí se čtenáři o své fotografické zkušenosti ve třech částech knihy. První je zaměřena především na fotografickou výbavu - jaký zvolit fotoaparát, objektiv, či zda a kdy používat blesk. Ve druhé části se autor věnuje správnému nastavení fotoaparátu a teleobjektivů, které fungují při fotografování ptactva. Třetí část se soustředí na kompozici a správné pozadí snímků. Zjistíte, jak fotografovat ptáky v letu, během noci, v zoo a na krmítkách, nebo v průběhu ročních období.

Grada, 144 stran, 369 Kč

Obal knihy

Kirsty Manningová: Ztracené klenoty

Současnost: Když historička Kate Kirbyová z Bostonu obdrží lákavou nabídku napsat článek o „pokladu z Cheapside“ objeveném při stavebních pracích v Londýně na počátku 20. století, tuší, že dostala životní šanci. Nikdo neví, jak nebo proč se šperky a cennosti nedozírné hodnoty dostaly pod povrch zemský.

Cesta do Londýna však Kate přinutí zapátrat i v minulosti její vlastní rodiny.

Léto 1912: Essie navštíví svého bratra na staveništi, kde za mizernou mzdu pracuje jako kopáč, právě ve chvíli, kdy krumpáče dělníků prorazily podlahu starého domu. Užaslí muži objeví přenádherný poklad – od otomanských přívěsků přes klenoty z alžbětinské Anglie až po staré šperky, perly, drahokamy.

Metafora, 320 stran, 312 Kč

Obal knihy

Simona Ahrnstedtová: Všechno a tebe

Když Dessie a Sam byli mladí, milovali se k zbláznění. Ale jeden večírek jejich lásku zničil a byli od sebe surově odtrženi. O patnáct let později je Dessie zaměstnankyní bezpečnostní agentury a má za sebou zkušenosti z válečných zón po celém světě. Je úspěšná v oboru plném násilí, v němž jsou ženy vzácným jevem, zároveň však bojuje s traumatem, které by ji mohlo zahubit.

Sam byl kluk z ghetta, kterého všichni odepisovali. Po Dessiině zradě ho dlouho hnala touha po pomstě a zadostiučinění. Vlastnoručně vybudoval prosperující hotelový řetězec. Osud mu přivede do cesty Dessie. Stačí jediný pohled a oba vědí, oč se bude hrát.

Metafora, 360 stran, 399 Kč

Obal knihy

Antonio Scurati: Mussolini. Muž prozřetelnosti

Velký dokumentární román. Navazuje na Mussolini. Syn XX. století.

Druhý díl podrobné kroniky fašismu v Itálii je stejně jako první nahlížen z pohledu samotného Mussoliniho a dalších protagonistů hnutí. Odehrává se mezi roky 1925–1932, v období, kdy se Mussolini stává miláčkem národa i respektovaným mezinárodním politikem. Román odráží události doby po překonání velké krize, kterou vyvolalo zavraždění socialistického poslance Matteottiho.

Práh, 536 stran, 599,- Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám