Hlavní obsah

Nové knihy: Gibneyová, Nesser a Jarlbro

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuální nabídka přináší knihu fotografa Olofa Jarlbro, která ukazuje drogovou válku na Filipínách, dále v ní najdeme několik detektivních příběhů, sci-fi komiks Zacka Kaplana i publikaci ukazující historii berlínského hotelu Adlon. A jako audioknihu si mohou čtenáři vychutnat román Andělé smrti, kterou čte herec a dabér Lukáš Hlavica.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Rodica Doehnertová: Hotel Adlon

Téměř celý život strávila Sonja Schadtová v legendárním hotelu Adlon u Braniborské brány v Berlíně. Zažila jeho založení, rozkvět i zánik. Když konečně stojí tváří v tvář své vnučce, je jí devadesát let. Katharina Zimmermannová patří k týmu architektů, který pracuje na obnově budovy hotelu Adlon. Sonja Schadtová vypráví vnučce Katharině o době slávy a zániku Adlonu, o ženách a mužích jejich rodiny a také o své velké lásce. Společně s vnučkou se staré dámě podaří nadzvednout závoj, který dlouhá léta zahaloval tajemství jejich rodu.

Ikar, 400 stran, 399 Kč

Obal knihy

Paolo Giordano: Osamělost prvočísel

Rozhodnutí uděláme během pár vteřin a jejich důsledky pak neseme po zbytek života. Pravdivost tohoto tvrzení doslova na vlastní kůži otestovali protagonisté románu: Alice a Mattia se v dětství rozhodli špatně. Ona se nechtěla stát závodnicí v lyžování a on nehodlal vzít na oslavu ke spolužákovi svou mentálně postiženou sestru. Během dospívání hledají svoje místo na světě ještě obtížněji než většina jejich vrstevníků. Mohli by je najít jeden vedle druhého, jen kdyby se dokázali přenést přes traumata z minulosti.

Odeon, 256 stran, 299 Kč

Obal knihy

R. D. Rosen: Děti, které přežily

Na osudech tří židovských dívek autor otevírá téma židovských dětí, které přežily druhou světovou válku v úkrytech. Dočteme se o polské Židovce Sophii, které spolu s její matkou zařídil jejich otec falešné doklady a rodné listy prokazující křesťanský původ. Malou Floru odložila matka nejprve do kláštera, a když i tento úkryt začal být příliš nebezpečný, putovala holčička do bezdětné rodiny francouzsko-švédských manželů. Malou Carlu zase spolu s její matkou ukrýval holandský holič. Kniha se věnuje i tematice vlivu dětských traumat na následný život v dospělosti.

Brána, 328 stran, 349 Kč

Obal knihy

Jérôme Loubry: Obr z mlhy

Listopad 1998: První tělo našel běžec na okraji městského parku. Dítě leželo na zemi – bledé, uškrcené, s fialovými stopami po sevření silnými prsty na krku. Vyšetřováním je pověřen detektiv Stan Mitchell, který ale navzdory bohatým zkušenostem a přirozené houževnatosti nenachází dostatek vodítek. Vrah přezdívaný Obr beze stopy mizí v mlhavých ulicích skomírajícího města. A Mitchellova posedlost jeho dopadením roste.

Metafora, 256 stran, 329 Kč

Obal knihy

Håkan Nesser: Řeznice z Malé Barmy

Inspektor Barbarotti je vzhledem ke své rodinné situaci pověřen, aby se podíval na starý nevyřešený případ, který leží v policejním archivu v Kymlinge. Jde v něm o záhadné zmizení Arnolda Morindera, druha Ellen Bjarneboové, s nímž žila po svém propuštění z věznice. Barbarotti při revizi případů zjistí, že pachatelem vraždy, za niž byla „Řeznice“ odsouzena a odpykala si jedenáct let ve vězení, mohl být někdo jiný. Jenže pokud neměla na kusy rozsekanou oběť na svědomí Ellen Bjarneboová, tak kdo tedy? Aby získal odpovědi, musí se inspektor Barbarotti vydat na cestu Švédskem, která ho od statku poblíž Kymlinge, jemuž se říká Malá Barma, zavede až k odlehlému penzionu v horách.

Moba, 376 stran, 311 Kč

Obal knihy

Olof Jarlbro: Tokhang - The Philippine Drug War

Tokhang ve filipínštině znamená „přiblížit se a promluvit“. Zároveň se tento termín se stal synonymem smrtící války s drogami. Fotograf Olof Jarlbro nás vezme do drogové války, ukáže nám ponuré vražedné scény kolem manilského metra. Tím ale poselství jeho fotografií nekončí. Kromě toho se při hledání odpovědí setkává také s příbuznými těch blízkých, kteří byli brutálně zabiti.

Rough Dog Press, 140 stran, 35 euro

Foto: Rough dog press

Obal knihy

Zack Kaplan: Přístav Země / Zatmění

Zack Kaplan se během několika málo let etabloval jako zásadní komiksový autor science fiction. Přístav Země vypráví o tom, že první kontakt nemusí být nic romantického. Mimozemšťané přicházejí s nabídkou na vybudování kosmického přístavu, výměnou za technologie a obchodní příležitosti. Zatmění zase popisuje to, že na Slunci došlo k podivným změnám. Jeho paprsky už nejsou hřejivé, ale spalující. Až tak, že vás to okamžitě zabije. Lidstvu tak nezbývá, než se přesunout do podzemí a najít způsob, jak přežít.

Mighty Boys, 848 stran, 1969 Kč

Obal knihy

Patricia Gibneyová: Andělé smrti

Případ inspektorky Lottie Parkerové. Napínavý, znepokojivě temný a do děsivých podrobností propracovaný thriller. V katedrále je nalezena zavražděná žena a o několik hodin později je objeven oběšený muž. Oba mrtví mají na vnitřní straně stehna stejné, amatérsky udělané tetování. Ti dva měli cosi společného, jenže co? Případu se ujímá inspektorka Lottie Parkerová a stopy ji zavedou do kláštera svaté Anděly, bývalého dětského domova, nešťastně propojeného s minulostí její vlastní rodiny. Text čte dabér a herec Lukáš Hlavica.

Radioservis, 15: 27 hodin, 399 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám