Hlavní obsah

Nové knihy: Erben, Saint-Exupéry a Urban

Právo, Jan Šída

Nápad přeložit známou knihu Malý princ do brněnského hantecu jako Malého principála posouvá původní text do originálních dimenzí. Kromě toho se mohou čtenáři kochat hororovými příběhy od Karla Jaromíra Erbena (doprovázené ilustracemi Míly Fürstové), zasmát se nad kreslenými vtipy Petra Urbana, či se zamyslet nad texty Johna Lennona. Audiokniha Srdce zlomený přináší vzpomínky hudebníka a novináře Ondřeje Hejmy.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Antoine de Saint-Exupéry, Jindra Eliáš: Malé principál

Tento známý román byl přeložen do více než 300 jazyků a dialektů. Vášnivá sběratelka knižních vydání tohoto díla, Martina Dlabajová, oslovila legendárního brněnského diskžokeje a moderátora Jindru Eliáše, aby se ujal vytvoření hantecové verze Malé principál.

Počtou si nejen znalci brněnského hantecu a lidé z okolí moravské metropole, ale i všichni ti, kteří příběh dokonale znají, protože překlad systematicky koresponduje s originálem. Laici se přiučí hantecu, odborníci prohloubí svoje znalosti a obě skupiny získají nový pohled na notoricky známý příběh z jiné perspektivy. Knihu doprovází ilustrace Aleše Leznara.

Jota, 127 stran, 288 Kč

Obal knihy

K. J. Erben: Kytice

Snad nejznámější česká sbírka balad 19. století je natolik nadčasová, že oslovuje čtenáře již neuvěřitelných 150 let. Verše plné tajemna, mystiky a poučení jdou až do hloubky české duše.

Jejich aktuálnost v novém vydání podtrhují křehké a citlivé ilustrace současné české malířky a grafičky Míly Fürstové, známé přeměnou Mattoni orlů u českých dálnic, která se svým smyslem pro detail a jemnou poetikou dokonale napojila na dílo Karla Jaromíra Erbena. Dva umělecké proudy se zde stávají jedním, jedinou Kyticí. Kniha vychází ve dvou variantách, dražší obsahuje grafický list od Míly Fürstové.

Odeon, 168 stran, 599 Kč / 1599 Kč (s grafickým listem)

Obal knihy

Jo Nesbø: Království

Do zapadlé vsi v norských horách se z ciziny vrací zdejší rodák Carl Opgard a přiváží s sebou návrh na výstavbu luxusního wellness hotelu. Jeho bratr Roy se těší, že v malém hospodářství, kde oba vyrůstali, bude konečně živěji. Jenže Carl s sebou přináší také velké problémy a jako vždy spoléhá na to, že starší sourozenec je za něj vyřeší. Udělá však Roy to, co po něm bratr žádá, zvlášť když se začíná ukazovat, co všechno mu Carl zatajil? Dva bratři. Jedno království. Nespočet tajemství.

Kniha Zlín, 480 stran, 449 Kč

Obal knihy

Jan Pohunek: Světové klenoty UNESCO

Průvodce seznamem památek UNESCO. Skladba míst v seznamu je velmi pestrá, objevují se v něm jak přírodní a kulturní památky, tak i celé krajiny. Některé z nich jsou vrcholnými díly, jaké dokázala lidská civilizace stvořit, jiné zase reprezentují některý pozoruhodný fenomén, který by jinak byl jen málo známý, a najde se i několik takových, které připomínají ty nejtemnější chvíle dějin, na něž nelze zapomenout. Ve všech případech jde ale o místa pozoruhodná.

CPress, 488 stran, 990 Kč

Obal knihy

Petr Urban: Nové fóry ze života Rudy Pivrnce

Zasmějte se u více než 300 zbrusu nových vtipů, které dokazují, že Petr Urban a jeho parťák Ruda Pivrnec jsou stále ve formě! Pobavte se nad novými fóry autora, který má dar prostřednictvím svých vtipů přinášet lepší náladu a motivovat k veselejšímu pohledu na svět.

Populární postava Rudy Pivrnce je symbolem prototypu české povahy. Nebojí se přiznat svoje neřesti, dobré i špatné vlastnosti, a proto je nám sympatický už tolik let. Osmého srpna 2020 oslavil Petr Urban šedesátku, kreslením vtipů se pak věnuje třicet pět let. A jak jinak takové životní a profesní mezníky oslavit než zbrusu novým Pivrncem a jeho fóry ze života.

Cosmopolis, 176 stran, 359 Kč

Obal knihy

Paul Du Noyer: John Lennon Písně

John Lennon je jedním z nejvýznamnějších písničkářů 20. století a jeho dílo je stále populární i dnes, čtyřicet let od jeho předčasné tragické smrti a tato ohromující tvorba je objevována novými generacemi fanoušků, písničkářů a výkonných umělců.

Spolu s kompletními texty nabízí tento svazek podrobný přehled jednotlivých písní z jeho sólového období od uznávaného odborníka Paula de Noyera, jehož analýza protestních poselství, revolty, lásky a míru dřívějšího Beatla dokládá spolupůsobící vlivy a inspirace. Včetně bohatého fotografického doprovodu.

Svojtka, 192 stran, 479 Kč

Obal knihy

Ondřej Hejma: Srdce zlomený

Audiokniha Srdce zlomený obsahuje závěrečný díl autobiografické trilogie Ondřeje Hejmy. Přináší historky z alternativního undergroundu. Leader skupiny Žlutý Pes ve své nové audioknize vzpomíná na důležité momenty svého života, sleduje vývoj událostí v kultuře, politice, rodině i v oblasti srdce. Píše o kamarádech z mládí i z hudební branže, zajímavou linii tvoří také vztah k americké kamarádce, s níž autora pojí láska ke stejnému hudebnímu stylu.

Svým originálním stylem a humorem Hejma prezentuje posluchačům jedinečný pohled na mnoho momentů i postav v nedávných i soudobých dějinách naší země.

O. Hejma,7 hodin 47 minut, 229 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám