Hlavní obsah

Nové knihy: Atwoodová, Rakoncaj a Marhoul

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuální nabídka knižních novinek nabízí biografii slavného horolezce Josefa Rakoncaje, zpověď režiséra Václava Marhoula či audioknihu Svědectví v podání několika hereček a herců. Mimo to má čtenář šanci seznámit se s povídkami mladých českých spisovatelů i románem, ve kterém hlavní hrdina pátrá po řeckém ohni, legendární zbrani Byzantinců.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Kolektiv autorů: Nejkrásnější dárek

Soubor dvanácti povídek od mladých českých spisovatelů. Jejich společným jmenovatelem je právě období vánočních svátků. Kromě známých jmen české literatury pro mládež, jakými jsou Theo Addair, Anna Musilová nebo Kateřina Šardická, nabízí kniha i pár překvapivých debutů od dosud neznámých, přesto však velmi nadějných autorů. S hrdiny příběhů se vydáte po stopách vánočního zločinu, uváznete v kavárně za sněhové kalamity nebo podniknete odvážný pokus o záchranu vánočních kaprů.

YOLI, 232 stran, 319 Kč

Obal knihy

Lisa Wingateová: Kniha ztracených přátel

Bývalá otrokyně Hannie Gossettová má velký sen. Ráda by se znovu setkala se svou matkou a sourozenci, kteří byli za americké občanské války rozprodáni po celém Jihu. Zbyla jí pouze malá farma a nyní hrozí, že přijde i o tu, pokud se ovšem nevydá na nebezpečnou pouť za ztracenými dokumenty. Cestou však Hannie musí čelit těžkým rozhodnutím, která zásadně změní její život, a zasáhnou i Benny Silvovou, louisianskou učitelku, která o dvě stě let později pátrá po osudu Hannie a její rodiny.

Ikar, 384 stran, 319 Kč

Obal knihy

Dirk Husemann: Černý oheň z Byzance

Londýn 1599. Stavitel varhan Thomas Dallam cestuje z pověření královny Alžběty I. do Konstantinopole, aby předal sultánu Mehmedovi mimořádný dar – samočinně hrající varhany. Ve skutečnosti však jeho cesta slouží úplně jinému účelu. Mladý Angličan pátrá po řeckém ohni, legendární zbrani Byzantinců, která dokázala vznítit i vodu. Když se o tom sultán dozví, začíná v prastarých ulicích a domech Konstantinopole hon na nepředstavitelně mocný ohnivý živel.

Brána, 384 stran, 319 Kč

Obal knihy

Gerald Durrell: Tři jízdenky do dobrodružství

Po dlouhých dvaceti letech se čeští čtenáři opět dočkají nového vydání slavné knihy Tři jízdenky do Dobrodružství světoznámého přírodovědce a spisovatele Geralda Durrella. Milá, laskavá a zároveň jiskřivě zábavná knížka plná vtipných historek o zvířatech, za nimiž se autor tentokrát vypravil až do exotické Guyany.

Zeď, 208 stran, 329 Kč

Obal knihy

Josef Rakoncaj: Měl jsem kliku

Knižní vzpomínky legendárního českého horolezce vycházejí k jeho 70. narozeninám. Zrodil se horolezec od pánaboha, přestože o jeho talentu zprvu nikdo nevěděl. Bez něj a vůle by ho nikdy neproslavily čtyři prvovýstupy v Himálaji, které dosud nikdo nezopakoval, nikdy by nezvládl dva unikátní výstupy bez kyslíkového přístroje na nejobávanější horu světa K2, jeden ze severu a druhý z jihu, což se dodnes také nikomu jinému nepovedlo, nikdy by nebyl prvním Čechem na vrcholech osmitisícových hor Broad Peak, Manaslu, Annapurna, Shisha Pangma, K2 a Nanga Parbat.

Jota, 327 stran, 598 Kč

Obal knihy

Václav Marhoul: Deník tvrdohlavého režiséra

Kniha odhaluje skutečnou tvář oceňovaného filmového režiséra, který si jde sveřepě za svým, vždy a za každé situace. Jedni ho milují, druzí nenávidí. Co ho během natáčení motivuje a kde bere inspiraci? Jak ho vidí jeho nejlepší přítel Jaroslav Róna, kameraman Vladimír Smutný nebo filmová produkční Kateřina Špůrová? Ve velmi osobní knize, na které spolupracoval s Pavlínou Saudkovou, se přenesete přímo na plac do tuniské pouště během natáčení filmu Tobruk a dozvíte se mnoho zajímavého o režisérské i produkční práci a nevšedním životě osobitého tvůrce.

BizBooks, 400 stran, 336 Kč

Adam Drda: Převrácené životy

Listopad 1989 symbolizuje zásadní předěl mezi pozdním totalitním režimem a demokracií. Od převratu se odvíjela svoboda, která změnila životy všech obyvatel českých zemí, pro každého jednotlivce však znamenala něco jiného, každý se s ní vyrovnával po svém. Jak žili lidé předtím a jak potom? A co to vypovídá o současné rozdělené společnosti? Kniha přináší portréty a reflexe protikomunistických odbojářů, disidentů, lidí vydíraných tajnou policií. A také vzpomínky někdejších pohraničníků a příslušníků SNB.

Kniha Zlín, 328 stran, 399 Kč

Obal knihy

Margaret Atwoodová: Svědectví

Nejsledovanější dystopie dneška, kniha Margaret Atwoodové celosvětově proslavená především díky seriálové podobě, se po téměř 35 letech dočkala pokračování. Román oceněný Bookerovou cenou 2019 vychází pouze pár měsíců po českém vydání i jako unikátní vícehlasá audiokniha v podání Taťjany Medvecké, Veroniky Khek Kubařové, Evy Josefíkové a Martina Myšičky.

OneHotBook, 14: 07 hodin, 449 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám