Hlavní obsah

Nova sází na Expozituru, nejdražší českou akční krimi

Novinky, Stanislav Dvořák

Podzimní vysílací schéma představila v pondělí médiím televize Nova. Hlavním hitem je Expozitura, český krimi seriál, jenž je údajně nejdražším projektem v historii Novy, čísla jsou ale tajná.

Článek

"Hlavní trhák bude Expozitura," potvrdil generální ředitel televize Nova Jan Andruško. Následné dotazy na skutečné náklady na natáčení ale odmítal zodpovědět. Podle informací filmařů se kvůli seriálu zničilo 13 aut, jedna loď a jeden dům. Do jedné luxusní vily navíc vletěla protitanková střela. Ve štábu pracovalo 180 lidí, v seriálu se objeví celkem 338 herců a natáčelo se ve 300 lokacích. Už z toho je jasné, že muselo jít o mnoho desítek miliónů korun.

Scénář Expozitury vychází ze skutečných událostí kolem Berdychova gangu a pracovali na něm reportéři Josef Klíma a Janek Kroupa. Samozřejmě ale nejde o dokument, pouze o inspiraci. Jak říká spoluautor Kroupa, pravda je někdy ve filmu příliš nepravděpodobná.

V nejdražším seriálu TV Nova si zahráli Robert Jašków, Hana Vágnerová, Jan Dolanský či dnes již zesnulý Vladimír Dlouhý.

Soukromé pasti i Dr. House

Přibydou i nové díly cyklu Soukromé pasti, pokračuje Ulice, sitcom Comeback,  Ordinace v růžové zahradě 2. Ze zahraničních seriálů se diváci Novy mohou těšit na další díly sarkastického Dr. House VII. nebo Kriminálky Miami.

Z českých filmů se bude vysílat hojně navštěvovaný kino hit Ženy v pokušení, dále Kajínek, 2Bobule nebo Jménem krále. Hollywoodské filmy na podzim zastupují tituly jako Cesta do středu Země, Spider-Man 3, Růžový panter 2, Valkýra, Temný rytíř, Host Rider, Oko dravce nebo několik dílů Harry Pottera a Indianou Jonese.

Na sesterském programu Nova Cinema běží starší prověřené filmy Policajt v Beverly Hills 1 až 3, Spider-Man, Madisonské mosty, Gejša, Tristan a Isolda, Amores Perros: Láska je kurva, Desperado, 6. batalion, Babel, World Trade Center a další.

Hudební kanál MTV chystá komediální seriál Nešika o patnáctileté pubertální školačce v podání herečky Ashley Rickardsové nebo pořad Backstage, díky kterému se podíváme do zákulisí neobyčejných akcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám