Hlavní obsah

Nová DVD: Skleněný pokoj, Mrtví neumírají a Spider Man: Daleko od domova

Právo, Věra Míšková

V legendární vile Tugendhat se natáčel film podle románu Simona Mawera Skleněný pokoj. Režisér Jim Jarmusch uspořádal ve filmu Mrtví neumírají největší zombie sešlost v historii. Po událostech filmu Avengers: Endgame musí Spider-Man ve filmu s podtitulem Daleko od domova čelit novým výzvám ve světě, který se navždy změnil.

Foto: Novinky

Nová DVD

Článek

Skleněný pokoj

Ve fiktivním příběhu postavil mistrovské dílo modernistické architektury architekt Von Abt pro bohatého židovského podnikatele Viktora Landauera a jeho ženu Liesel. Ta se však nejen díky Viktorově milostném poměru stále silněji upíná ke své přítelkyni Haně. Když Landauerovi utečou před nacismem, Hana zůstává v Brně a otevře se jí možnost návratu do Skleněného pokoje. Její vzpomínky na Liesel a předválečnou dobu ožívají...

Skleněný pokoj, Česko/Slovensko 2019, drama, 104 min., režie: Julius Ševčík, hrají: Hanna Alströmová, Karel Roden, Carice van Houtenová, Claes Bang, Roland Møller a další.

Obal DVD

Mrtví neumírají

Americké městečko Centerville je ospalá díra, v níž stárnoucí šerif Robertson netrpělivě odpočítává zbývající dny do důchodu. Jeho mladý kolega Peterson naopak stále doufá, že se k nějakému pořádnému vyšetřování jednou dostane. Zasloužil by si to, protože jako první vytuší, že ty dvě ošklivě zavražděné dámy z místního bistra mají na svědomí zombie.

Mrtví neumírají, USA, hororová komedie, 130 min., režie: Jim Jarmusch, hrají: Bill Murray, Adam Driver, Chloë Sevigny, Tilda Swintonová, Steve Buscemi a další.

Obal DVD

Spider Man: Daleko od domova

Superhrdina i kluk od vedle se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové.

Spider-Man: Daleko od domova, USA, dobrodružný, 130 min., režie: Jon Watts, hrají: Tom Holland, Michael Keaton, Zendaya, Jon Favreau, Donald Glover, Tyne Daly a další.

Obal DVD

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám