Hlavní obsah

Nová alba: Sto zvířat, Richard Müller i Vesna

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve znamení alb tří výrazných česko-slovenských umělců se nesou poslední dny na zdejším hudebním trhu. Vyšly počiny kapel Sto zvířat a Vesna a také další deska Richarda Müllera. Za pozornost jistě stojí i nová deska amerických Blue Öyster Cult, kteří jsou na scéně již od roku 1967.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Sto zvířat: 30 let testováno na lidech

Pražská formace Sto zvířat letos oslavuje třicet let. Na výroční turné to vzhledem k vládním opatřením nevypadá. Vychází nicméně nové album, na kterém s kapelou spolupracovali i Petr Ostrouchov a tradičně Tomáš Belko.

Foto: 100promotion

Obal alba

Richard Müller: Hodina medzi psom a vlkom

Slovenský zpěvák Richard Müller si po dlouhé době na své album složil většinu hudby sám. Texty napsal Peter Uličný. Deska se nese v typickém nostalgickém pojetí dosavadní Müllerovy tvorby a je korunována jeho kvalitním a osobitým pěveckým výkonem.

Foto: Universal Music

Obal alba

Vesna: Anima

Dívčí skupina Vesna vydává své druhé album. Odešla na něm od folklorních motivů jako nosných témat a přijala tradičnější popový sound. Písně nicméně stále dýchají hravou přírodní atmosférou, tematicky už se netýkají jen světa žen, ale i mužů. 

Foto: Warner Music

Obal alba

Blue Öyster Cult: The Symbol Remains

The Symbol Remains je patnácté album americké rockové skupiny Blue Öyster Cult, Jeho název pochází z textu skladby Shadow Of California z roku 1983. Je to první studiové album kapely od roku 2001 a nahrávací debut dlouholetých členů Julese Radina a Richieho Castellana.

Foto: Frontiers

Obal alba

Future Islands: As Long As You Are

Americká kapela Future Islands má hodně fanoušků i v České republice. V jejím čele stojí osobitý zpěvák a na pódiu i tanečník Samuel T. Herring. As Long As You Are je šesté studiové album kapely a skladby mají synthpopový nátěr s důrazem na melodičnost a atmosféru.

Foto: 4AD

Obal alba

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám