Hlavní obsah

Nová alba: Moby, Sima Martausová, Ód i Kelly Jones

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký hudebník Moby vydal své improvizované ambientní album přímo 24. prosince. Kolekce Simy Martausové, Ód nebo Kellyho Jonese vyšly dříve, ale rozhodně stojí za zmínku.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Moby: Live Ambients – Improvised Recordings Vol. 1

Americký skladatel, zpěvák hudebník a producent Moby vydal své osmnácté studiové album na Štědrý den. Deset skladeb nahrál ve svém domácím studiu a ve všech případech jde o improvizaci, u které nebylo předem dané téma. Moby se rozhodl zachytit čistě improvizované vystoupení bez předem napsaného obsahu a vyhnout se jakékoli úpravě skladeb, jakmile nahrávání skončí.

Foto: Mobyambient

Nové album

Sima Martausová: Oslobodená

Sima Martausová je aktuálně jednou z nejvýraznějších tvůrčích a interpretačních tváří na slovenské hudební scéně. Její šesté autorské album obsahuje třináct písní a dva bonusy. Na desce se tentokrát producentsky podílel Randy Gnepa, který se postaral i o finální mix.

Foto: Moja muzika

Nové album

Ód: Bébé Lune

Album Bébé Lune je sbírka ukolébavek z různých koutů světa. Hudebnice Ód, Francouzka žijící v České republice, se potkala s cizinci žijícími u nás, a ti ji učili jejich oblíbenou ukolébavku. Na albu jsou písně z Francie, Nizozemska, Finska, Švédska, Rumunska, Kanady, Mexika, Mongolska, Alžírska, Indie, Guadeloupe, Tanzanie a dalších zemí. Ód se ve všech případech naučila výslovnost a zpracovala aranžmá.

Foto: Indies Scope

Nové album

Kelly Jones: Don’t Let The Devil Take Away Another Day

Kelly Jones, zpěvák velšské kapely Stereophonics, se na své druhé sólové desce vrací k hitům a svým oblíbeným písním z repertoáru domovské kapely. Osmnáct nových interpretací doplnil dvěma skladbami ze svého prvního sólového alba z roku 2007 a předělávkou písně Help Me Make It Through The Night od Krise Kristoffersona.

Foto: archiv umělce

Nové album

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám