Hlavní obsah

Nová alba: Florence and The Machine, The Black Keys, Lucie Redlová a další

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové album britské kapely Florence and The Machine prý inspiroval Iggy Pop. Novinku Lucie Redlové její otec, písničkář Vlasta Redl. The Black Keys přizvali na hostování na desku člena amerických ZZ Top, rapper Kendrick Lamar u příležitosti vydání nové desky zase ohlásil na 10. října letošního roku i koncert v Praze.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Florence and The Machine: Dance Fever

Britka Florence Welch vydala se svou kapelou Florence and The Machine pátou studiovou desku. Vedle už zveřejněných singlů Free, King, Heaven is Here nebo My Love přináší dalších deset skladeb. Welch jako největší inspiraci pro desku uvedla jméno amerického kolegy Iggyho Popa. Kolekce jde stylově od progresivního popu přes indie pop, disco až k industrialu. Název a koncepce vznikly díky fascinaci Welchové tancem.

Foto: Universal Music

Nové album

The Black Keys: Dropout Boogie

Práce na jedenáctém studiovém albu americké dvojice začaly v létě 2021, kdy The Black Keys plánovali nahrát je jako duo. Později přizvali několik hostů, mezi nimiž je i Billy Gibbons z kapely ZZ Top. Do rockového garážového soundu vpadl s grácií.

Foto: Nonesuch

Nové album

Lucie Redlová: Lidová Redlová

Dvacet let se písničkářka Lucie Redlová bránila navázat na odkaz svého otce Vlasty Redla. Svou lásku k lidové a ohlasové hudbě a zkušenosti z kapel Docuku a Garde naplno zúročila až nyní, na albu Lidová Redlová. Natočila je ve spolupráci s hudebníkem a producentem Jiřím Hradilem. Kolekce obsahuje jedenáct písniček, z toho půl tuctu valašských a slovenských lidovek.

Foto: Indies Scope

Nové album

The Chainsmokers: So Far So Good

Na čtvrtém studiovém albu amerického dýdžejského a producentského dua The Chainsmokers nejsou hudební či zpívající hosté, ale řada hostujících producentů. Je spojením electropopu a tanečního stylu EDM.

Foto: Columbia

Nové album

Kendrick Lamar: Mr. Morale & the Big Steppers

Mr. Morale & the Big Steppers je páté studiové album amerického rappera Kendricka Lamara. Hostují na něm Whitney Alford, Eckhart Tolle, Blxst, Amanda Reifer, Sampha, Taylour Paige, Summer Walker, Ghostface Killah, Baby Keem a další.

Foto: Interscope

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám