Hlavní obsah

Nová alba: Def Leppard, Liam Gallagher, Wilco a Slobodná Európa

Britští Def Leppard nechali své fanoušky čekat na novou desku sedm let. Aktuálně nabízejí kolekci, kterou připomínají vše nejlepší, co během své kariéry udělali. Je to svěží moderní rockové dílko, byť odkazuje ke glam rocku sedmdesátých let. Se svým třetím sólovým albem přišel Brit Liam Gallagher, Američtí Wilco se zase přimkli ke country. Slovenský Opus pak vydal výběr hitů skupiny Slobodná Európa.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Def Leppard: Diamond Star Halos

Diamond Star Halos je dvanácté studiové album anglické rockové skupiny Def Leppard. Nabízí na něm svůj tradiční rockový sound, v němž jsou všechny prvky, které umí formace nejlépe. Zahraniční média píší o tom, že je to od devadesátých let nejlepší deska kapely.

Foto: Mercury

Nové album

Liam Gallagher: C’mon You Know

Podle britského hudebního magazínu NME jde o nejlepší a zároveň nejvíc experimentální sólové album někdejšího frontmana Oasis. Desku produkoval Andrew Wyatt a podíleli se na ní Dave Grohl z Foo Fighters, Ezra Koenig z The Vampire Weekend, Greg Kurtin a Ariel Rechtshaid. Se zkušeným týmem za zády Gallagher natočil kolekci vycházející z nejlepších tradic britské rockové hudby.

Foto: Warner Music

Nové album

Wilco: Cruel Country

Jedenácté album americké indierockové kapely odhaluje její inspiraci countryovou hudbou. Podle kapely je to žánr, který poskytuje ideální prostor pro prozkoumání dějin Ameriky. Tato témata se v textech na desce ostatně také objevují.

Foto: dBpm

Nové album

Slobodná Európa: Výberofka

Výberofka slovenské punkrockové skupiny Slobodná Európa je další reprezentativní a shrnující kompilace vydavatelství Opus. Dvojalbum obsahuje dvacet sedm písní z celé diskografie kapely včetně těch, jimiž se proslavila. Booklety CD a LP obsahují řadu archivních fotek a texty písní.

Foto: Opus

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám