Hlavní obsah

Nevkusná americká komedie Zohan: Krycí jméno Kadeřník

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Málokdy je k vidění tak dokonale nevkusný film jako americká komedie Zohan: Krycí jméno Kadeřník s Adamem Sandlerem v roli izraelského elitního agenta, který zadnicí louská ořechy a touží po kariéře umělce s nůžkami a hřebeny.

Foto: Falcon, Právo

Komplexní služby pro seniorky: nejdřív účes, potom sex.

Článek

Jeho hlavním protihráčem je palestinský terorista Fantom v podání Johna Turturra. Třetím do party je Rob Schneider jako palestinský taxikář v New Yorku, kam nezničitelný Zohan po jedné ze svých protiteroristických akcí utíká, aby si splnil kadeřnický sen. Ani ve městě mrakodrapů a neomezených možností však neuteče před minulostí, boj s teroristy si ho najde i tam.

Kromě toho si tento talentovaný obšourník buduje výtečnou pozici v jedné malé palestinské oficíně tím, že jako bonus k účesu přidává soulož se starými, ošklivými zákaznicemi, takže se záhy stane nejpopulárnějším kadeřníkem newyorské důchodcovské generace. Občas se filmem mihne též hakysácký turnaj.

Politickou ani jinou korektnost zajisté divák „sandlerovek“ nečeká, ale jde o to, nakolik dokáže být provokativní komedie vtipná.

Vulgární a trapné, rozhodně ne vtipné

Zohan: Krycí jméno Kadeřník patří v samotném označení komedie až na samý konec pomyslného chvostu. Sandler sice ve filmu chytá vystřelené kulky v letu a tvrdí, že má nejchlupatější ohanbí na světě, ale to i vše ostatní je jen vulgární a trapné, rozhodně ne vtipné.

Filmu totiž chybí třeba i pitomoučký, ale přece jen obsah, o který by se humor mohl opřít a který by se vešel do víc než té jedné půlvěty, uvedené v prvním odstavci.

Judd Apatow filmu moc nepomohl

Absence plnějšího scénáře je přitom docela překvapivá, protože se na něm se Sandlerem podílel jeho dávný kamarád Judd Apatow, který je podepsán pod sice rovněž obhroublými, ale určitě ne tupými a nudnými komediemi 40 let panic a Zbouchnutá.

Ve světle všech trapností a čím blíž k vytouženému konci tím nudnějšího „děje“ je zcela lhostejné, jestli někdo ze zúčastněných umí nebo neumí hrát a jak je to celé Dennisem Duganem režírované.

Z celého filmu zbude jen pocit, že ani protesty proti němu, které se objevily jak na palestinské, tak na izraelské straně, jsou zbytečné, protože Zohan si takovou pozornost ani nezaslouží.

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

Zohan: Krycí jméno KadeřníkUSA 2008, 113 min.

Zohan: Krycí jméno KadeřníkUSA 2008, 113 min.Režie: Dennis Dugan,

Hrají: Adam Sandler, John Turturro, Rob Schneider

Reklama

Související články

VIDEO: Film o filmu Anglické jahody

Režisér Vladimír Drha dotočil nový český film Anglické jahody, který se odehrává během invaze sovětských vojsk v srpnu roku 1968. Novinky nabízejí čtenářům...

Tatiana Vilhelmová nesnáší násilí

Ve filmu režiséra Milana Cieslara Duše jako kaviár hraje Tatiana Vilhelmová týranou ženu. Jejím filmovým partnerem je Ondřej Vetchý. Mají po pěti letech...

Výběr článků

Načítám