Hlavní obsah

Nešťastná hvězda Robbieho Williamse

Novinky, Jaroslav Špulák, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský hudební tisk jednou zpěváka Robbieho Williamse, který přijede do pražské T-Mobile Areny v úterý 4. listopadu, charakterizoval následovně: "Dejte před něho na stůl hrábě. On se vám vysměje do očí, pak se zamyslí, kopne do sebe panáka a vysní o nich písničku. Když bude ve formě, bude to hit."

Foto: archiv

B. Zatloukal

Článek

Tentýž britský tisk se nyní o svůj hudební klenot bojí. Vyšťoural, že lamač dívčích srdcí, ješita a drzoun non plus ultra je na dně. Přestěhoval se do Spojených států, kde bydlí v Los Angeles v sousedství Briana Wilsona z Beach Boys a Toma Jonese, ovšem ve svém zámku má kromě posluhovačů a posluhovaček prázdno.

Očištěný pobuda

Býval závislý na drogách, ale dokázal se jich zbavit. Když se rozpadla chlapecká skupina Take That, skrz kterou si na něho hudební svět horko těžko zvykal, dostal červenou. Málokdo mu dával šanci uspět, rozjet se měl jeho spoluhráč Gary Barlow. Odepsaný Williams se začal potácet životem, cpal do sebe, na co přišel a k drogám přidal tvrdý alkohol.

V šestadevadesátém roce ale vyšel singl Freedom. Přezpíval slavnou písničku George Michaela a najednou mu našeptávači z hudebního byznysu potvrdili, že budoucnost je pouze v jeho rukou. Vzal to vážně a tvrdí, že debutové album Life Thru A Lens už vyprovázel do světa čistý. Zda to byla pravda, je nepodstatné. Williams uspěl a život pobudy z V.I.P. večírků se změnil v plavbu celebrity.

Britské celebrity, podotkněme. Jistě i evropské, ale v každém případě ne zaoceánské. Americké publikum si ho dodnes nepustilo k tělu a ze třiceti miliónů prodaných desek na celém světě si zakoupilo slabou třicetinu.

Bez ženské a tří melounů

"Kašlu na to, ať si Američané poslouchají co chtějí," prsil se Williams. Přesto se pro jistotu přestěhoval do Států. Smysl života našel v práci na nových skladbách a v sexu. V jeho loži se vystřídala pestrá směsice dívek i žen a tvrdí se, že novináři za ním posílají i pohledné chlapce, aby prý bylo o čem psát. "Dávají jim drogy, aby mi je podstrčili," stěžuje si Williams a nikdo neví, není-li to počínající schizofrenie.

Robbie na vrcholku blaha a štěstí ale dospěl. "Přestal mě bavit sex bez lásky," pravil moudře a nechal vedle sebe ulehnout jen vybrané barbíny. "Jakmile se se mnou vyspí, za pár dnů stojí u dveří mého domu i s kufrem a psem," durdil se, a učinil tomu chlapsky přítrž.

Samota tíží

Letos ale s hrůzou zjistil, že je vlastně jako kůl v plotě. Ač opěvován z mnoha stran, milován davy a obletován pilným realizačním týmem, jakmile přijde noc a všichni si jdou po svém, stává se z něho vězeň vlastní slávy.

Propadl tomu a psychiatři mu doporučili antidepresiva. Aby si znechucení sebou samým kapku zpříjemnil, vrhl se na karetní hry a prohrál v nich už tři milióny dolarů. Není prý dobrý hráč. "Všechno je to jenom akt zoufalství. Myslel jsem si, že v Los Angeles budu anonymní, chtěl jsem si toho užívat, ale těch pár lidí, kteří o mně vědí, mi dává pořádně zabrat."

Úděl hvězd: Williams nemůže mezi civilisty, ovšem mohlo by ho uklidnit, že se to stoprocentně nedaří ani Jacksonovi nebo Bohdalové.

Chvíli před koncem

Letošní rok se rozhodl věnovat koncertování. Momentálně se nachází na evropském turné a jakmile se rozloučí se starým kontinentem, pojede pozdravit Australany.

"Potom bych chtěl skončit," utrousil nedávno. Amerika je pro něho uzavřená, slavnější než je dnes už asi nebude, nemá stálou partnerku, je na práškách a cítí, že je krůček od návratu k drogám. "Mohu si užívat až do konce života. Chtěl bych tenhle způsob bytí vyměnit za jiný, normální," prozradil a téměř přitom zaslzel.

"Největší problém je, že se cítím šťastný. Jsem šťastný, jakmile si vezmu příděl svých prášků. Málokdo tomu rozumí, já ostatně také ne, ale má radost ze života je podmíněna antidepresivy," přiznal.

Na pódiu je prý ve skvělé formě, ovšem mnohý lékař již nahlas upozornil, že závislost na podobných tabletkách je jako časovaná bomba. Mohla by se jednou neblaze vymstít.

Reklama

Související témata:

Související články

Robbie Williams prohrává v kartách

Britský zpěvák Robbie Williams, jemuž se podařilo překonat cejch, že se prosadil v chlapecké kapele, propadl kartám. Podle britského listu News of the World...

Robbie Williams bojuje proti obchodu s dětmi

Populární britský zpěvák Robbie Williams natočil krátký film, který upozorňuje na obchod s dětmi v Británii. Zapojil se tak do britské kampaně společnosti...

Výběr článků

Načítám