Hlavní obsah

Nelly: Má cílová skupina poslouchá spíš hip hop. Já to ale nevzdám

Právo, Jaroslav Špulák

Nelly Řehořová, která na hudební scéně vystupuje jako Nelly, momentálně zkouší v pražském Hudebním divadle Karlín muzikál Rebelové. Ujala se role dívky Bugyny. Současně chystá se svou kapelou nové skladby, které vyjdou na jejím prvním albu. Za sebou má minialbum V okamžiku (2018) i loňská turné coby host Michala Hrůzy a Ewy Farné.

Foto: Petr Horník, Právo

Nelly se soustředí nejen na muzikály, ale i na svou sólovou dráhu.

Článek

Jak jste se dostala k muzikálu Rebelové?

Přes konkurz. Ucházela jsem se o role Terezy a Bugyny a klapla Bugyna. Měla jsem z toho velkou radost, navíc jsem v Hudebním divadle Karlín ještě nehrála. Role Bugyny je ale hodně náročná, zatím nejtěžší, jakou jsem v muzikálech měla.

Proč?

Muzikál Rebelové vznikl podle stejnojmenného filmu Filipa Renče. V něm tu roli ztvárnila Betka Stanková a byla skvělá. Já se jí teď musím co nejvíc přiblížit, a do toho se potřebuju takříkajíc dostat. Mám trochu níž položený hlas než ona, ale věřím, že do svého přednesu potřebný drajv dostanu.

V jakých muzikálech jste už hrála?

Hraju v pražském Divadle Broadway v Muži se železnou maskou, Kocourovi v botách a Kvítku mandragory.

Je pro dívku, která myslí na kariéru sólové zpěvačky, účinkování v muzikálech dobrou průpravou?

Určitě ano. Při zkoušení i při představeních jsem nabrala řadu důležitých zkušeností. Poznávám navíc nové lidí, takže jsem moc ráda.

Dostala jste už od svých muzikálových kolegů dobrou radu?

Hrála jsem dosud zatím jen v Divadle Broadway a v něm herci účinkují i v několika muzikálech. Už při mém prvním muzikálu Muž se železnou maskou mi Alžběta Bartošová, Marianna Polyáková a další hodně pomohly. Moc si s nimi rozumím a jsem ráda, že jsme ve stejném souboru. Při muzikálu Rebelové se po nás chce, abychom se co nejvíce přiblížili postavám z filmu, podle kterého vznikl. Inspiraci tedy čerpám v něm.

Foto: Petr Horník, Právo

Nelly

Ten muzikál se odehrává v osmašedesátém roce. Zajímá vás ta doba?

Samozřejmě, dějepis mě ve škole vždycky bavil. Letos jsem odmaturovala a rozhoduju se, na jakou vysokou školu půjdu. Chtěla bych dál studovat a při tom se věnovat hudební kariéře. Muzikálové i sólové.

V té sólové kráčíte zatím docela zdatně kupředu.

Snažím se co nejvíce zlepšovat. Dostala jsem se už k tomu, že si sama píšu písničky. Spíš texty než hudbu. Chci, aby v těch, které budou vznikat, byl větší kousek mě samotné. Nechtěla bych být jenom interpretka. S kapelou začneme zase vydávat singly a makáme na nových písničkách.

Co vám přineslo loňské koncertní turné v roli hosta Michala Hrůzy?

Bylo pro mě důležité. Spousta lidí mě na něm viděla poprvé a mohla se seznámit s mými písněmi. Sály byly plné lidí, což byla dobrá zkušenost, hráli jsme pravidelně, každý týden, a já pak na svých sociálních sítích měla spoustu dobrých ohlasů. Všechno pro mě tedy bylo pozitivní.

Zažila jste na těch koncertech nějaký trapas?

Na pódiu snad ne. Zpívala jsem ale dvě písničky v Michalově programu a on mě svými hláškami ve chvíli, kdy mě zval na pódium, občas přiváděl do rozpaků. Byla to ale spíš legrace a také způsob, jak diváky v sále navnadit. Spousta z nich na mě v tu chvíli něco křičela, ale nezachytila jsem nic nepříjemného nebo nepatřičného.

Foto: Petr Horník, Právo

Nelly

Jaké písně jste s Hrůzou zpívala?

Jeho duety s Katarínou Knechtovou a Annou K. První se jmenuje Píseň labutí a druhý Ten, kdo tě miloval. Michal mi zpočátku řekl, abych se part Katky Knechtové naučila slovensky. Mám ve své kapele bubeníka, který je Slovák, a tak se mě ujal a učil mě správnou výslovnost. Moc úspěšní jsme ale nebyli, protože když to potom slyšel Michal, požádal mě, abych se raději naučila českou verzi, kterou pro tu příležitost napsal.

Na podzim 2019 jste byla předskokankou Ewy Farné na jejím divadelním turné Málo se známe. Jaké to bylo?

Byla to pro mě velká zkušenost a zároveň výzva. Protože do divadla přišli diváci hlavně na Ewu, mým úkolem bylo je spíš rozehřát. Jsem vděčná, že jsem mohla právě před Ewou představit svou kapelu i písničky. Byla jsem překvapená, jak hezky nás diváci a fanoušci Ewy přijali.

Říkala jste, že skládáte nové písničky. Jaký máte plán?

Pracujeme na nich s kluky z mé kapely. Je důležité, abychom byli stále na očích. To nám umožní právě zveřejňování nových skladeb. Plánujeme také natočit první desku.

Původně jsme ji chtěli vydat v září, jenomže kvůli pandemii koronaviru jsme to odložili. V té době bude vycházet spousta jiných alb, která třeba i byla odložena, a my bychom se mezi nimi s tím svým neradi ztratili.

To rozhodnutí nám nakonec dalo i více času na skládání a přípravu, takže přes léto můžu v klidu zkoušet muzikál Rebelové a v září se pustíme do nahrávání. Dvě písničky teď například chystám s producentem Marcellem, který mimo jiné spolupracoval s Lenny.

Jste popová zpěvačka, nebo rocková?

Rock mám ráda a často ho poslouchám. Jako zpěvačka ale směřuju k popu. Vím, že je to s ním teď u nás docela těžké, protože má cílová skupina, tedy moji vrstevníci, nejvíce poslouchá hip hop. Já to ale nevzdám.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám