Hlavní obsah

Nejlepší krátké filmy míří za diváky. Představí se i Pucinka Jiřího Mádla

Lenka Hloušková, Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozvolnění hygienických opatření po dlouhých měsících otevřela česká kina. Diváky do sálů tak zve i 16. ročník Pragueshorts Film Festival. Od 2. do 27. června jim nabídne to nejlepší z krátkých filmů z celého světa. Akci organizuje společnost Film Servis Festival Karlovy Vary, pořadatel Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Znělka Pragueshorts Film Festival

 
Článek

V českých kinech se objeví desítky krátkých snímků v již tradičních sekcích – v mezinárodní soutěži, v přehledovém programu aktuálních českých filmů nebo v sekci experimentálních filmů Labo či v noční show Brutal Relax Show.

Do programu jsou také zařazeny sekce věnované významným režisérským a hereckým osobnostem, národním kinematografiím či ultrakrátkým filmům.

Foto: Pragueshorts.com

Pragueshorts Film Festival organizuje společnost Film Servis Festival Karlovy Vary, pořadatel Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Z českých tvůrců k nim patří mimo jiné dílko herce, režiséra Jiřího Mádla Miluju Tě, Pucinko, netradiční love story zubních kartáčků.

Do kina i na on-line

Vedle kin pořadatelé vsadili také na on-line svět. 16. Pragueshorts Film Festival bude po nutné registraci zadarmo na webu www.kviff.tv. Diváci také budou moc hlasovat v Ceně diváků.

Foto: Pragueshorts.com

Love story Miluju Tě, Pucinko je o romanticky komplikovaném vztahu dvou zubních kartáčků. Jiří Mádl ji natočil za lockdownu.

Lístky do kin se pak dají koupit na pokladnách kin. V Praze se bude promítat například v Oku, Světozoru, Aeru, Edisonu, v Letním kině Kasáren Karlín, Kinská. Pořadatelé akce míří také do regionů.

Pragueshorts Film Festival organizuje společnost Film Servis Festival Karlovy Vary, pořadatel Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Jeho 55. ročník proběhne od 20. do 28. srpna.

Reklama

Výběr článků

Načítám