Hlavní obsah

Na knihu desetiletí je nominováno šest adeptů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O cenu Magnesia Litera - Kniha desetiletí se utká šest titulů. Nominována je například sbírka povídek Jana Balabána Možná že odcházíme nebo paměti Ivana Klímy Moje šílené století.

Foto: ČTK

Mezi nominovanými je i zesnulý spisovatel Jan Balabán.

Článek

O tom, kdo se nakonec stane vítězným autorem nejlepší knihy uplynulé dekády (2002 až 2011), rozhodne odborná porota 22. září. Mezi finalisty prestižního literárního klání se umístila také próza Antonína Bajaji Zvlčení, Rukopis od básnířky Bohumily Grögerové, román od Jana Nováka Zatím dobrý a šestici finalistů pak uzavírá prozaický debut Martina Ryšavého Cesty na Sibiř.

Spolu s nominacemi na knihu desetiletí za titul pro dospělé organizátoři oznámili i jména tří uchazečů o stejnojmenný titul v kategorii Knihy pro děti a mládež. V této sekci je nominován autor Petr Nikl (Záhádky), Lucie Seifertová (Dějiny udatného českého národa a pár bezvýznamných světových událostí) a Pavel Šrut se svými Lichožrouty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám