Hlavní obsah

Mňága a Žďorp vydá první unplugged album

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Mňága a Žďorp vydá v pátek 20. listopadu dvojalbum Přístav Unplugged, první akustický živák v dějinách klubové legendy, která hraje už 33 let.

Foto: Mňága a Žďorp

Mňága a Žďorp

Článek

Mňága koncertovala za nouzového stavu 9. května v hospodě Přístav ve Valašském Meziříčí. „Byl to náš první akustický koncert v životě – bez diváků, s kamerama za zády a navíc v tý podivný atmosféře nemocné společnosti. Ale užili jsme si ho, jak nejvíc to šlo,“ řekl zpěvák Petr Fiala.

Během jara odehráli sérii jedenácti online koncertů a každý byl jiný. Vedle unplugged vystoupení zaznamenal největší ohlas koncert na střeše valašskomeziříčského hotelu Apollo, který vidělo 130 tisíc lidí.

Foto: Mňága a Žďorp

Přístav Unplugged

První akustický projekt jim dělal největší obavy. „Všichni jsme byli tak trochu pos*aní. Přece jen to bylo poprvé. Třicet let ti za zádama mlátí bubeník a zleva zprava řvou kytary, ale najednou je klídek a všechno je slyšet. Nemusel jsem furt jen řvát a tlačit na pilu, ty písničky jsem si prožil o dost víc osobně. Hospoda Přístav je navíc hned vedle autobusáku, u kterého jsem jako desetiletej kluk bydlel. Hlavou mi letěla hromada věcí a jednou z nich bylo, že jsem fakt rád, že jsem prožil život vyprávěním příběhů do mikrofonu s touhle kapelou.”

Přístav Unplugged nabídne 21 písniček z celé historie kapely včetně hitů Nejlíp jim bylo, Made in Valmez nebo I cesta může být cíl. Vyjde díky crowdfundingu, fanoušci kapele poslali celkem 881 107 Kč, což je pro Mňágu crowdfundingový rekord.

Přístav Unplugged vyjde jako rozkládací vinylové dvojalbum, CD, magnetofonová kazeta a fleška, která nabídne videozáznam akustického koncertu a jako bonus speciální koncert Mňágy z Velkého sálu pražské Lucerny z roku 2012.

Může se vám hodit na Zboží.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám