Hlavní obsah

Mika zase roztančí Česko

Novinky, Stanislav Dvořák

Britský zpěvák Mika se po ostravských Colours vrátí 25. května na samostatný koncert do ČR. Vystoupí v pražském Fóru Karlín.

Foto: Foto Matyáš Theuer/ Colours of Ostrava

Mika

Článek

Zpěvák libanonsko-amerického původu, který si říká Mika (vlastním jménem Michael Holbrook Penniman), se proslavil rozdováděným popíkem na pomezí opery, funku a diska s příchutí Freddieho Mercuryho i svým značným hlasovým rozsahem.

Debutu Life in Cartoon Motion se prodalo šest miliónů a hity Grace Kelly, Love Today nebo Relax, Take It Easy dobyly světové hitparády. Získal ceny jako Brit Awards, The World Music Awards, The Ivor Novello Award a nominaci na Grammy.

Foto: Universal Music

Mikův závěrečný koncert se povedl.

Mika poté přišel s alby The Boy Who Knew Too Much a Origin of Love, na němž s ním spolupracovali americký zpěvák a rapper Pharell Williams, producent Nick Littlemore nebo William Orbit. V červnu 2015 vyšlo poslední album No Place In Heaven, které produkoval Mikův dlouholetý spolupracovník Gregg Wells (Katy Perry, Pharrell Williams, Adele, Rufus Wainwright).

„Zpěvák si diváky na Colours získal od prvních tónů neuvěřitelnou energií, nasazením, skvělým zpěvem, hrou na klavír i tancem, kterému nevadil ani déšť. Byla to skutečná show v tom nejlepším slova smyslu. Moc se těším, že Miku fanouškům u nás opět přivezeme,” řekla Zlata Holušová, ředitelka festivalu, který za pozváním hudebníka do České republiky stojí.

Vstupenky jsou v prodeji od 4. prosince v eshopu Colours of Ostrava (http://eshop.colours.cz) a v sítích Goout.cz, Ticketpro a Eventim. Více informací na www.colours.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám